Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yabancıya Konut Kredisi

İş Bankası, Alman ve Hollanda vatandaşları ile bu ülkelerdeki Türk işçilerine 10 yıl vadeli konut kredisi uygulaması başlattı. Euro cinsinden verilen ve faizi yüzde 6.25 ile yüzde 6.90 arasında eğişen kredilerle Türkiye sınırları içinde alınacak evler finanse edilecek.

Vatan Gazetesi



aizler yükselip tüketici talebi düşünce bankalar konut kredisi vermek için gözünü Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılara dikti. İş Bankası, Alman ve Hollanda vatandaşları ile bu ülkelerdeki Türk işçilerine 10 yıl vadeli konut kredisi uygulaması başlattı. Euro cinsinden verilen ve faizi yüzde 6.25 ile yüzde 6.90 arasında eğişen kredilerle Türkiye sınırları içinde alınacak evler finanse edilecek. Banka konut kredilerini aynı Türk tüketicisine yaptığı gibi ipotek karşılığında verecek ve kredi tutarı konut bedelinin yüzde 80'ini aşmayacak.

Yıllık faiz yüzde 6.7
İş Bankası yetkilileri söz konusu uygulamanın Türkiye'de ilk kez yapıldığını kaydederek, uygulamanın şimdilik Hollanda ve Almanya vatandaşlarıyla sınırlı tutulmasının nedenini bu ülkelerin yasaları ile Türk kanunları arasında benzerlik bulunması olarak gösterdi. Yetkililer, Avrupa'daki bankaların, Türkiye'deki konutlara ipotek koyarak kredi vermediğini, sadece kendi ülkelerindeki konutları ipotek altına alarak kredi verdiğini vurguladı ve "Almanya ve Hollanda'da ipotek ettirecek evi ya da mülkü olmayanların bu kredi ile Türkiye'de ev sahibi olabilecekler" dedi.

İş Bankası yabancılara vereceği euro cinsi kredilerde 36 aya kadar vade için yıllık yüzde 6.25, 60 ay kadar vade için ise yüzde 6.40 faiz alacak. Euro cinsi 84 ay vadeli kredi alacaklara yüzde 6.70,120 ay vadeli kredi alacaklara da yıllık yüzde 6.90 faiz uygulanacak. Kredi çekmek isteyen yabancılar Türkiye ve kendi ülkelerinde İş Bankası şubelerine başvurabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yabanciya-konut-kredisi_47333.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!