Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yağmurlu Havada Kaldırımlarda Yürümek İşkence

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Fatih Söyler, başkentteki kaldırımların en başta üzerlerine park eden araçlar nedeniyle yayalara yürüme fırsatı vermediğini belirterek, “Kentte maalesef yaya hakkı diye bir şey kalmadı” dedi. Türkiye’nin pek çok kentinde kaldırım standardı konusunda Ankara’ya göre çok daha fazla adım atıldığını kaydeden Söyler,

Cumhuriyet Ankara
Yağmurlu Havada Kaldırımlarda Yürümek İşkence

Başkentteki kaldırımların genel bir standardının bulunmaması ve hatalı yapımı yayalar için yürümeyi işkenceye dönüştürüyor. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte yurttaşların dışarıda daha fazla zaman geçirmeye başlamasıyla kaldırımlardaki eksiklikler ve hatalar kendini belli ediyor.

Bahar ayının gelmesiyle birlikte yurttaşların dışarıda geçirdikleri zamanın artması kaldırımların daha fazla kullanılmasına neden oluyor. Yurttaşlar sıcak havalarda trafiğe çıkmak yerine yakın mesafeleri yürümeyi tercih ediyor. Fakat yurttaşların yürümesi kaldırımlarda herhangi bir standardın bulunmaması, yağışlı havalarda yüzeyin kaygınlaşması, su birikintilerinin oluşması ve yerinden oynayan taşların su sıçratması nedeniyle kent içinde yürümek bir işkenceye dönüşüyor.

Bahar aylarında artan kısa süreli sağanak yağmur yağışları kaldırımlarda pek çok engelin oluşmasına neden oluyor. Küçük bir yağmurda bile kaldırımlarda su birikintileri oluşuyor. Dolgu malzemesinin kalitesizliği nedeniyle taşlar yerinden oynamaya başlıyor. Bu durum hem yurttaşların takılıp düşme tehlikesine hemde sıçrayan su nedeniyle elbiselerinin kirlenmesine davetiye çıkarıyor. Kent genelininde kaldırımlarda yükseklik farklılıklarının bulunması dikkatsizce yapılacak bir yürüşüşte yayaların tökezlemesine neden oluyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Fatih Söyler, başkentteki kaldırımların en başta üzerlerine park eden araçlar nedeniyle yayalara yürüme fırsatı vermediğini belirterek, “Kentte maalesef yaya hakkı diye bir şey kalmadı” dedi. Türkiye’nin pek çok kentinde kaldırım standardı konusunda Ankara’ya göre çok daha fazla adım atıldığını kaydeden Söyler, yayaların park halindeki araçlardan yürümeye fırsat bulması durumunda, bu kez de bin türlü engelle karşılaştıklarını belirtti. Söyler, şunları dile getirdi:

“Kaldırımların üzerlerine demir çubuklar takılmış, eğri büğrü taşları yerinden oynamış durumda bulunuyor. Kaldırımların olmadık yerlerine panolar konulmuş. Bu nedenle ne sağından, ne de solundan geçebiliyorsunuz. Yayaya bu kadar saygısızlığın olduğu dünyada başka hangi kent vardır, bilmiyorum.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yagmurlu-havada-kaldirimlarda-yurumek-iskence_78675.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!