Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yalın mı Var, Derdin Var!

Boğaz'da yalın mı var derdin var! Nasıl olmasın? Asırlık ve de milyon dolarlık yalı, denizden gelen davetsiz bir misafirle karşılaşabiliyor ansızın. Koca bir gemi, burnunu yalının balkonundan, penceresinden içeri sokabiliyor. Denizden karaya taşan devasa gövdesi yalı bahçesinin üzerini öyle bir kaplıyor ki, dekoratif gölgeliklerin hiçbir gereği

Zaman PAZAR
Yalın mı Var, Derdin Var!

br />
Koca bir gemi evimzin içine girdi

Yalı sakini Oya Başar: Evde otururken geminin bize doğru yaklaşmaya başladığını gördüm. Evin penceresinden korku içinde izlemek zorunda kaldık. Çok kötü bir duyguydu. Gemi büyük bir gürültüyle iskeleye çarptı. Allaha şükür daha fazla ilerlemedi. Çok büyük bir tehlike atlattık. Korktuk, korkmamaya olanak var mı? Kocaman bir gemi evimizin içine giriyor yani. Çok enteresan bir şey gerçekten. Biz bunları çok oynadık da gerçek olacağını tahmin etmiyorduk ama gerçek. Demek ki çok doğru şeyleri oynamışız.

Korkmuyorum üzüntü duyuyorum

Arnavutköy sakini Mutlu Tönbekici: Kendi adıma sahile yakın oturmadığım için bir korku yaşamıyorum. Fakat Boğaz'da tankerlerin çarpışması gibi bir olay bütün Boğaz'ı olumsuz etkiler. Her an her yerde bir tehlike var. Ben bu durumda Arnavutköy'de yaşayan biri olarak korku yaşamıyorum ama üzüntü duyuyorum. Bu, Arnavutköy'de oturmamla ilgili bir şey de değil. Gayrettepe'de de otursam yalıların Boğaz'ın incisi, süsü kimliği olduğunu düşünüyorum. Yalılara tankerin de çarpması, yangın çıkması da, onların kaderlerine terk edilmesi de beni üzer.

Tedirginim, uykularım kaçıyor!

Bebek sakini Cem Özer: Bugüne kadar karaya ya da yalıya çarpan gemiler korkuttu bizi tabii. Ancak ben bundan daha çok çarpma ihtimali olan gemilerden korkuyorum. Hem Boğaz'da hem de İstanbul'da yaşayanlar büyük tehlike içinde. Çünkü bu gemiler daha çok yanıcı madde taşıyor. Geceleri bazen tedirgin oluyorum. Uykularım kaçıyor. "Sonra da Türkiye'de yaşıyoruz, deprem, sel, sağlık sorunları, güvenlik zaafları gibi birçok risk zaten çok yakınımızda; bunların bize çarpma riski bir gemiden daha fazla." deyip teselli buluyorum. Son olarak "Boğaz'dan yakıt tankerleri, yük gemileri değil balıklar geçsin." diyorum.

Dar ve kıvrımlı yolda 300'ü aşkın kaza

304 kilometre uzunluğundaki İstanbul Boğazı'nda son on yılda yaklaşık 350'ye yakın kaza meydana geldi. Bunun en önemli sebebi, her geçen yıl artan gemi geçişi. Bir de yer yer 700 metreye kadar düşen darlığı. Montrö Sözleşmesi'nin imzalandığı 1936'da Boğaz'dan geçen gemi sayısı 4 bin 500'ken bugünkü rakam 55 bin. Bu kazaların yüzde 57'sini çatışmalar, yüzde 22'si karaya oturmalar, yüzde 16'sı karaya çarpma ve yangınlar oluşturuyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yalin-mi-var-derdin-var_70271.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!