Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yalova-Bursa Karayolu'nun 10'ncu Kilometresinin Onarımı Tamamlandı

Yalova-Bursa Karayolu'nun 10 ncu kilometresinde 2001 yılının Aralık ayında meydana gelen heyelan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın finansmanı ile Ka

Dünya



alova-Bursa Karayolu'nun 10 ncu kilometresinde 2001 yılının Aralık ayında meydana gelen heyelan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın finansmanı ile Karayolları 14. ncü Bölge Müdürlüğü'nce onarılarak trafiğe açıldı. Ancak daha önceden belirtildiği gibi beton bir perdeleme yerine yeniden toprak yığılaması yolun altında bulunan vatandaşları çileden çıkardı.
Yalova-Bursa Karayolu'nun 10 cu kilometresinde geçtiğimiz Aralık ayında meydana gelen heyelan sonrasında ulaşın tek şeride düşerken, yolun altında bulunan 1 ev ağır hasar görürmüş, 2 ahır yıkılmış ve şans eseri bir can kaybı yaşanmamıştı. Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadır Akcan'ında bizzat incelemelerde bulunduğu heyelan bölgesinde evleri hasar gören vatandaşlara, bir daha bu tip bir olayın yaşanmaması için bölgeye perde beton çekileceği yönünde garanti verilmişti. Karayolları 14. ncü Bölge Müdürlüğü'nce yeniden yapımına başlanan yol, geçtiğimiz günlerde tamamlanarak trafiğe açıldı. Ancak bu onarım yolun alt kısmında oturan vatandaşları tatmin etmedi. Zira belirtildiği üzere her hangi bir perdelemenin olmadığını söyleyen vatandaşlar, uzun süreli bir sağnak yağışla aynı noktada yeniden bir heyelan yaşanmasından tedirginlik duyduklarını dile getiriyorlar. Geçen sefer canımızı zor kurtardık diyen heyelanzedeler, "Onarım kısa sürede adeta yangından mal kaçırırcasına yapıldı. Bize dönemin Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, buraya bir beton engel yapılacağı konusunda garanti vermişti. Oysa burası sadece toprak yığılarak ve göstermelik bir kaç betonlama yapılarak onarıldı. Burada binlerce ton toprak var. Hem bu sefer geçen senelerdeki gibi oturmuş bir kitlede değil. Olası bir sağnak yağışta buradaki toprak yeniden kayabilir. Belkide bu seferki heyelan evlerimizle birlikte bizleride yutabilir.Birileri ölüncemi aklımız başımıza gelecek Burasının onarımı bizleri tatmin etmedi" şeklinde konuşarak tepkilerini dile getiriyorlar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yalova-bursa-karayolunun-10ncu-kilometresinin-onarimi-tamamlandi_2117.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!