Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yangın Sezonunda Atama Yapılamaz

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın, Orman Genel Müdürlüğü’nün son atamaların “pasifize ve mağdur edilmediğini” açıklamasına karşı bir yanıt vererek, bu görüşün doğru olmadığını savundu. Küçükaydın’ın açıklaması şu noktalarda toplanıyor.

Hürriyet Gazetesi



Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın, Orman Genel Müdürlüğü’nün son atamaların “pasifize ve mağdur edilmediğini” açıklamasına karşı bir yanıt vererek, bu görüşün doğru olmadığını savundu. Küçükaydın’ın açıklaması şu noktalarda toplanıyor.

*  Öncelikle Ankara ve Adana gibi önemli iki bölge müdürlüğünden, Bakanlık’ta genel müdür yardımcılığına ve müfettişliğe gönderilmenin terfi değil pasifize edilmek olduğunu tüm meslek kamuoyu bilir. Ayrıca bunun ilgili bölge müdürlüklerinin talepleri olmadığını da herkes bilir.

* Bu atamaların, mağduriyetin ötesinde en kritik yangın sezonunda, izinlerin dahi kısıtlandığı bir dönemde yapılmış olması dikkat çekicidir.

Bölge müdürlerinin talebi olsa dahi yangın sezonu sonuna kadar beklenmelidir. Çünkü ormancılıkta görev bölgesini tanımak, o coğrafyayı tanımak çok önemlidir. Yangın sezonunda doğacak yönetim boşlukları kötü sonuçlar doğurabilir. Havaların yağışlı gitmesi büyük şanstır.

* Bu atamalarla kalınmayacağını da çok iyi biliyoruz. Nitekim, son bir hafta içerisinde sadece Ankara Bölge’de ve merkezde yapılan daire başkanı, bölge müdür yardımcısı ve daha alt kademedeki atama ve görevlendirmeler bunun en önemli göstergesidir.

* Bu atamaları yaparken, cevabi yazıda bahsettikleri, liyakat, kariyer ilkeleri, hizmet gerekleri, personel planlaması ve mevzuattaki şartları taşıma gibi ifadelerin içi boşaltılmıştır. Çünkü bu kriterleri ortaya koyan 1973 yılından beri yürürlükte olan ‘Orman Genel Müdürlüğü Teknik Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ yürürlükten kaldırılmıştır. Bu yönetmelik işletme müdür yardımcısından genel müdüre kadar atamaya ve yer değiştirmeye kriterler getirmiştir. Oysa cevabi yazıda bahsedilen, Başbakanlık’ça, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik’ ise sadece, müdür yardımcısı, müdür ve şube müdürlerinin görevde yükselmelerini ilgilendirmekte olup kaldırılan yönetmeliğin karşılığı olduğu tam bir aldatmacadır.

* Bahis konusu yürürlükten kaldırılan yönetmeliğin, yürütmesinin durdurulması için Odamız Danıştay’a dava açmıştır. Orman Genel Müdürlüğü’ndeki tayinlerin şu andaki tek kriteri genel müdüre tabi olmaktan geçmektedir. Bu keyfilik, kurumu yıpratmanın da ötesine geçmiştir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/yangin-sezonunda-atama-yapilamaz_70946.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!