Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yanlış Dönüşüm Kente İhanettir

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, yanlış şehircilik uygulamalarının kentteki sorunların büyümesine neden olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Yanlış Dönüşüm Kente İhanettir

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Atılgan Sert, inşaat sektörü ile ilgili son gelişmeleri Hürriyet Akdeniz’le paylaştı. Sektörün gelişmesi ve doğru şehircilik uygulamaları için kentsel dönüşümün önemine dikkati çeken Sert, “Kentsel dönüşümü doğru şekilde uygularsak geleceğimizi yeniden inşa etmiş oluruz” dedi.

Melih Koyuncuoğlu ve Eda Aslan’ın haberine göre; yanlış şehircilik uygulamalarının kentteki sorunların büyümesine neden olduğunu savunan Sert, “Ulaşım, otopark, alt yapı ve üst yapı da çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Eğer plansız davranmayı sürdürürsek sorunlar daha da artacak. Biz her zaman ada bazında dönüşümü savunuyoruz. Eski binayı yıkıp yenisini yapmak kentsel dönüşüm değildir. Böyle bir uygulama ancak rantsal dönüşüm olur. Açıkça ifade ediyorum; bu tavır Antalya’ya ihanet anlamına gelir.” diye konuştu.

Pandemi sürecinde inşaat malzemesi fiyatlarında çok ciddi dalgalanmalar yaşandığını vurgulayan Sert, şöyle devam etti: “Sektörün en büyük sorunu malzeme fiyatlarındaki dengesizlik. Her kalemde sıkıntı yaşıyoruz. Geçen yıl tonunu 3 TL’ye aldığımız malzeme bugün 7 TL’ye ulaştı. Fiyatı yüzde 150 artan ürünler var. Bu şartlarda sektörün ayakta kalma şansı yok. Fiyatları köpürtülen ürünler de çok fazla. Fiyat artınca maliyet artıyor. Maliyet artınca tüketici ev hayallerinden her geçen gün uzaklaşıyor. Bir an önce malzeme fiyatları ile ilgili geniş kapsamlı çalışma yapılmalı. Ana malzemelerin piyasada sadece belirli firmalar tarafından yönlendirilmesinin önüne geçilmeli. Ürün fiyatları elbette aratabilir ancak geceden sabaha bir ürünün fiyatı tavan yapıyorsa bu doğru bir yaklaşım olmaz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yanlis-donusum-kente-ihanettir_186651.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!