Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yanlış Klima, Elektrik Faturanızı Kabartabilir

Sıcaklar arttıkça klima sektörü canlanıyor. Klima seçiminde sağlıktan, enerji sarfiyatına kadar pekçok konuyu değerlendirmek gerekiyor.

Sabah EMLAK
Yanlış Klima, Elektrik Faturanızı Kabartabilir

ıcaklar arttıkça klima sektörü canlanıyor. Klima seçiminde sağlıktan, enerji sarfiyatına kadar pekçok konuyu değerlendirmek gerekiyor. Hava sıcaklıkları arttıkça klima sektörü coşuyor. Ev ve ofislerde sıcaklardan kurtulmak için çözüm aranıyor. Çözüm her klima satan mağazada bulunamıyor. Öncelikle klimanın türüne, takılacak yer ve kullanılacak hacme göre karar vermek gerekiyor.

Çünkü farklı pencerelere konan klimalar her ev için uygun olmayabiliyor. Bu yüzden klima seçerken doğru danışmanlık hizmeti almak önem taşıyor. Klima sadece satın alındığı an değil, alındıktan sonra önemli bir maliyet kalemi. Eğer ihtiyacınız olandan daha fazla özelliğe sahip klima alınırsa, hem elektrik harcaması artıyor, hem de daha fazla ödeme yapmak zorunda kalınıyor. Üstelik klima için yapılan ilk yatırım da artıyor. Üstelik sahip olduğunuz elektrik altyapısını da düşünmek gerekiyor.

Toplam maliyet
Kurulumdan elektrik sarfiyatına kadar pekçok gider klimanın toplam sahip olma maliyetini oluşturuyor. Bu yüzden kurulumu yapan şirketin tecrübeli olması binalarla ilgili yönetmeliklere uyulması önem kazanıyor. Örneğin Şişli Belediyesi klimaların bina dışına takılmasını yasaklıyor. Klima seçiminde dikkatli olmak gerekiyor. Taşınabilir klimalar bu yüzden büyük önem taşıyor. İhtiyacınız olan bölgeye klimanın taşınması ev içindeki işinizi kolaylaştırıyor.

Alerjiye dikkat
Klimalar serinlemeyi sağlasa da sağlığınızı tehdit edebilir. Özellikle plazalarda filtrelerin olmaması çalışan sağlığını tehdit edebiliyor. Bu nedenle, klima filtrelerinin sıkça değiştirilmesi gerekiyor. Alerjik astımı olanlar için bu konu daha çok önem taşıyor. Sharp sadece alerjisi olanlar için özel filtresi olan klimalar kullanıyor. İklimsa bayilerinde satılan Sharp klimaları özellikle sağlık problemi olanları hedefliyor.

Türkiye Avrupa'nın 1'inci pazarı olacak
Geçtiğimiz yıl 850 bin klimanın satıldığı Türkiye, Avrupa'nın 3'üncü büyük pazarı. 2007 yılı sonunda Avrupa pazarında 1 numara olması bekleniyor. İklimsa Genel Koordinatörü Adnan Paputçu, Türkiye'de ısıtma soğutma sektörünün Avrupa'nın birkaç katı hızla büyümeye devam edeceğini söyledi. Paputçu 8 Mayıs 2006 tarihinden bu yana 111 İklimlendirme Merkezi'ni hayata geçirdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "İklimsa, dünyanın lider klima ve kombi markalarının, farklı ürün ve model seçeneklerini, uygun fiyat ve ödeme koşulları ile tüketicilere sunacak. İklimsa, dünyanın lider klima ve kombi markalarının, farklı ürün ve model seçeneklerini, uygun fiyat ve ödeme koşulları ile tüketicilere sunacak."

Her keseye uygun çözüm sunulacağını söyleyen Paputçu sözlerini şöyle tamamladı: "21 yıldır işbirliği yaptığı, klima sektörünün standartlarını belirleyen kalitesi ile Mitsubishi Heavy Industries, sahip olduğu dünyada ilk ve tek plasmacluster teknolojisi ile Sharp, Çin'in en büyük üç üreticisinden biri olan Midea ve daha ekonomik çözümleri ile Samui marka klimaları bünyesinde bulunduran İklimsa, kombide Beretta'yı tüketicilerle buluşturacak."

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yanlis-klima-elektrik-faturanizi-kabartabilir_46889.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!