Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAP İstanbul Modern’in Finalistleri Belli Oldu!

YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı Seçici Kurulu, nominatörlerin işaret ettiği adaylar arasından 2013 yılındaki pavyonun beş finalistini seçti.

YAP İstanbul Modern’in Finalistleri Belli Oldu! WHATAMI, stARTT, 2011 MAXXI, ROMA

İstanbul Modern, The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle, Polimeks ve VitrA eş sponsorluğunda gerçekleştirilen YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın dört ay sürecek ilk düzenlemesi için öneri geliştirecek finalistler belirlendi. İki yılda bir yaz aylarında genç ve yükselen mimarlara yenilikçi bir mimari tasarımla açık havada geçici bir yapı tasarlama fırsatı sunan YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı 2013 yılında ilk kez İstanbul Modern’in bahçesinde uygulanacak.

2013 yılında başlayacak YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı, New York’taki MoMA PS1, Roma’daki XXI. Yüzyıl Sanatları Ulusal Müzesi (MAXXI) ve Santiago’daki kültür kuruluşu CONSTRUCTO’da gerçekleşen uluslararası YAP: Yeni Mimarlık Programı’nın devamı olacak.

YAP İstanbul Modern’in Suha Özkan başkanlığındaki seçici kurulu; Barry Bergdoll (MoMA), Cevdet Erek, Çelenk Bafra (İstanbul Modern), Emre Arolat, Han Tümertekin, Levent Çalıkoğlu (İstanbul Modern), Melkan Tabanlıoğlu, Oya Eczacıbaşı (İstanbul Modern) ve Pedro Gadanho (MoMA) ve Pelin Derviş'ten oluşuyor.

Seçici Kurul, 26 Kasım Pazartesi günü, Türkiye’nin dört bir tarafındaki ve KKTC’deki nominatörlerin işaret ettiği genç adaylar arasından, hazırlanan dosyaları inceleyerek 2013 yılında yapılacak ilk pavyonun finalistlerini seçti. Adayların; sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve yeniden kullanım kavramlarını öne çıkaran genç mimarlar arasından seçilmesi bekleniyordu.

Seçici Kurul’un, YAP’ın ikinci aşaması için öneri geliştirmesini istediği adaylar şöyle sıralanıyor:

- Evren Başbuğ, İnanç Eray, Meriç Kara, Engin Ayaz’dan oluşan tasarım grubu

- Sevince Bayrak & Oral Göktaş (SO? Mimarlık ve Fikriyat)

- Ömer Selçuk Baz (Yalın Mimarlık)

- Alper Derinboğaz (Salon2)

- Onat Öktem & Zeynep Öktem (ONZ Mimarlık)

HoldingHolding Pattern, Interboro Partners, 2011, MoMA PS1, NEW YORK

Seçici Kurul, bu beş adayın geliştireceği beş projeden birini uygulanmak üzere seçecek. Seçilen pavyon önerisi ayrıntılandırılıp Haziran 2013’te İstanbul Modern’in avlusunda kurulacak ve yaz boyunca burada çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Amaç, yaz aylarında ziyaretçilere rahatlama olanağı veren ve etkileşim sağlayan bir mekânın tasarlanıp uygulanması olduğu kadar, uluslararası ortamda en üst düzeyde yer alan MoMA, MoMA PS1, CONSTRUCTO ve MAXXI gibi çağdaş sanat kuruluşları ile olan işbirliğinin sergilenmesi. Projenin genç yeteneklere olanak vermesi de bu işbirliğinin en heyecan verici yönünü oluşturuyor.

Programın bundan sonraki takvimi genel çizgileriyle şöyle:

Şubat 2013: Final Seçici Kurul toplantısı ve finalist mülakatları yapılarak, uygulanacak olan proje belirlenecek.

Haziran-Ağustos 2013: İstanbul Modern’in Pop-up mekânında ortak YAP sergisi açılacak

Haziran-Eylül 2013:İstanbul Modern’in avlusunda kurulan YAP pavyonu açılacak. Bu tarihler arasında her gün ziyarete açık olacak pavyonda kazanan tasarımın yanısıra 2013 yaz programındaki finalistlerin önerdikleri projelerin yer aldığı bir sergi de açılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yap-istanbul-modernin-finalistleri-belli-oldu_103147.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!