Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı 2003 İstanbul Fuarı

Yapı- Endüstri Merkezi'nce düzenlenen, Türk Yapı Sektörünün en önemli ihtisas fuarı"YAPI 2003 İST

Yapı-Endüstri Merkezi
Yapı 2003 İstanbul Fuarı

a href="http://www.yem.net" target="_blank">Yapı- Endüstri Merkezi'nce düzenlenen, Türk Yapı Sektörünün en önemli ihtisas fuarı"YAPI 2003 İSTANBUL", 30 Nisan - 4 Mayıs tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi / Beylikdüzü'nde gerçekleştirilecek. Yapıya ilişkin yerli ve yabancı birçok malzeme, üretim ve uygulama tekniğinin sergileneceği YAPI Fuarı bu yıl 600'e yakın yerli ve yabancı firmanın katılımıyla 26. kez yapılacak.

Fuar Davetiyesi için tıklayın


2002 yılında 61.025 kişinin ziyaret ettiği YAPI İSTANBUL Fuarı'na bu yıl da devam eden profesyonel ziyaretçi organizasyonuyla 65.000 kişi civarında bir katılımın sağlanması hedefleniyor. Yaklaşık 52.000 m2' lik bir alanda, katılımcılara ürünlerini üretim alanlarına göre gruplandırılmış salonlarda sergileme olanağı tanıyan fuarda, alana düzenlenecek ücretsiz otobüs seferleri de ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.

İlk kez 1978 yılında, Spor ve Sergi Sarayı'nda Türk Yapı sektörüne kapılarını açan Yapı İstanbul Fuarı, 25 yılda Türk yapı sektörüne damga vuran en etkin olay durumuna gelmiştir.

25 yıl süresince İstanbul'da Spor ve Sergi Sarayı, İTÜ Taşkışla Binası, Lütfi Kırdar Spor Salonu, Dünya Ticaret Merkezi gibi değişik salonlarda yapı sektörünün üretici firmalarını profesyonel ziyaretçiler ile buluşturan Yapı İstanbul Fuarı, her geçen sene artan katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı sonucunda bugün ulusal ve uluslararası 61.025 yapı profesyoneline ürün ve hizmetleri ulaştırmanın, onların görüş ve değerlendirmelerini öğrenmenin en kısa yolu olduğunu kanıtlamıştır. 1997 yılından bu yana ise Beylikdüzü TÜYAP - Fuar ve Kongre Merkezi'nde kurulmakta olan Yapı İstanbul Fuarı, etkinlik alanları ile birlikte 52.000 m2'lik büyüklüğe ulaşan bir alanda hizmet vermektedir.

Önceleri yalnızca ulusal bazda hizmet veren fuar, sektördeki gelişmeler paralelinde boyutsal olarak uluslararası düzeye çıkmıştır. Başlangıçta yapı ürünlerinin Türk Kamu ve özel yapı sektörüne tanıtılmasını amaçlayan fuarda, artık uluslararası düzeyde bağlantılar sağlanmaktadır. Bağımsız Devletler Topluluğu'nda, Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'da iş yapan Türk müteahhitleri satış bağlantılarını fuar çerçevesinde gerçekleştirebilir düzeye gelmişlerdir.

YAPI 2003 İSTANBUL Fuarı'nda, 1991 yılından bu yana fuara katılan yerli firmalara verilen ve "Yapının Oscar"ı olarak bilinen "Altın Çekül - Yapı Ürün Ödülü" ve "Amacına En Uygun Hazırlanmış Stand Ödülü" ile "YEM Özel Ödülleri" de düzenlenecek fuar kokteylinde törenle sahiplerini bulacak.

ULUSLARARASI YAPI 2003 İSTANBUL FUARI'NA KOSGEB DESTEĞİ...

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu sene 26.sı düzenlenecek olan Uluslararası YAPI 2003 İstanbul Fuarı, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından "Yurtiçi Fuar Desteği" kapsamına alındı. 30 Nisan - 04 Mayıs 2003 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Beylikdüzü'nde düzenlenecek fuara 6. SALON'da katılacak firmalar gerekli şartları sağladıkları takdirde KOSGEB desteğinden faydalanabilecekler.

KOSGEB, Yurtiçi Fuar Destek Prosedürü'ne uygun olarak, 2003 Yılı Yurtiçi Fuar Destek Programı (desteklenen fuarlar) çerçevesinde, imalat sanayiinde faaliyet gösteren ve 1-150 arasında işçi çalıştıran, en az 9 m² ve en çok 24 m² (9, 12 ve 24 m² olarak) alanda sergileme yapacak katılımcı firmalara, KOSGEB için uygulanacak stand m² katılım ücreti üzerinden %75 oranında destek olacaktır.

Söz konusu fuarlara katılımla ilgili toplam talebin desteklenecek toplam alandan fazla olması durumunda firma müracaatları; ISO-9000 KGS Belgesi, İhracat Durumu, Üretim Özelliği, Müracaat Sırası ve KOSGEB Hizmetlerinden Yararlanma Durumu kriterlerine göre değerlendirilerek seçim yapılacaktır.

Uluslararası YAPI 2003 İstanbul Fuarı'na KOSGEB Desteğinde katılmak isteyen KOBİ statüsündeki işletmelerin www.imes.kosgeb.gov.tr/fuardes.asp adresinden temin edecekleri form ve katılımla ilgili diğer istenen belgelerle birlikte, organizatör firma ile yapacakları katılım sözleşmesini imzaladıktan sonra, kendilerine en yakın KOSGEB Hizmet Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir.

DÜNYACA ÜNLÜ MİMAR MARİO BOTTA YAPI İSTANBUL FUARI'NDA

Yapı-Endüstri Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yan etkinlik olarak ziyaretçilere, seminer, sempozyum ve sergi olmak üzere birçok etkinliği sunacak.

Bu etkinliklerden en önemlisi ise dünyaca ünlü mimar MARİO BOTTA'nın, vereceği konferans olacak...

Işıklar İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş 'nin sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi tarafından organize edilen Mario Botta konferansı 1 Mayıs 2003 tarihinde Tüyap - Fuar ve Kongre merkezinde İnterexpo Salonunda saat 17.00 de gerçekleştirilecek.

Günümüzün en tanınmış mimarları arasında yer alan Mario Botta, Carlo Scarpa ve Louis Kahn'dan etkilendi. Mimarlığın, çağının aynası olduğunu içeren tarihsel determinizm felsefesini savunan Botta'nın yapıtlarında, geleneksel mimarlığın simgeselliği, Modern Akım'ın estetik kuralları ile uzlaştırılıyor. Bu özellikleri ile Botta, İtalyan neo-rasyonalistleri arasında sayılıyor. Mario Botta konferansında mimari yaklaşımlarını ve son çalışmalarını Türkiye'deki meslektaşları, akademisyenler ve öğrencilerle paylaşacak.

Konferansın dili Fransızca olacak ve Türkçe'ye çevri yapılacaktır. Konferans salonunda yerler sınırlı olduğundan davetiye ile katılım gereklidir. Davetiyeler 7 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yapı-Endüstri Merkezi Cumhuriyet Caddesi No:329 Harbiye İstanbul adresinden temin edilebilir.

Yapı 2003 İstanbul Fuarı Sergileme Konuları

Aktarım Gereçleri (Yürüyen Merd., Asansör, vb.)
Arıtma Sistemleri
Asma Tavan Sistemleri ve Aksesuarları
Bağlantı-Tespit Elemanları
Banyo-Mutfak Donatımları
Beton - Donatı ve Ekipmanları
Bilgisayar Yazılımları
Bina İçi Donatım, Mobilyalar
Borular ve Yardımcı Ekipmanlar
Boya-Vernik
Bölme Duvarlar
Cam ve Saydam Elemanlar
Cephe ve Çatı Kaplamaları
Çevre Düzenleme
Duvar Eleman ve Blokları
Duvar ve Döşeme Kaplamaları
Elektrik-Aydınlatma
Enerji
Güvenlik Sist. ve Bina Otomasyonu
Hazır Harç ve Sıva
Isı ve Ses Tutucular
Isıtma-Havalandırma-Soğutma
İskele-Kalıp ve Ekipmanları
İş Makinaları ve El Aletleri
Kapı Sist. ve Aksesuarları
Merdivenler
Panjur, Stor ve Jaluzi
Pencere Sist. ve Aksesuarları
Prefabrike Elemanlar ve Aksesuarları
Profiller
Sauna ve Yüzme Havuzları
Su, Nem, Yangın Yalıtımı
Tasarım Hizmetleri
Tesisat Ekipmanları
Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcılar, Bağlayıcılar
Yönlendirme Sist. ve Teşhir Elemanları

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-2003-istanbul-fuari_4160.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!