Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı Denetim Firmalarına Baskın

Marmara depreminden kalma hasarlı binalara rüşvet karşılığı sağlam raporu veren 47 işi gözaltına alındı.

yapi.com.tr
Yapı Denetim Firmalarına Baskın

Marmara'yı sarsan 17 Ağustos depreminde şehir merkezinin yüzde 80'i yıkılan Adapazarı'nda, depremden sonra binalarda kullanılan beton analizlerinde usulsüzlük yapıldığı yönündeki ihbar üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında Sakarya Üniversitesi'nde görevli bir profesör, bir doçent, iki öğretim görevlisi, bir hazır beton firmasının sahibi ile yapı denetim firması yetkililerinin bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, firmaların inşaatlarda kalitesiz beton kullanılmalarına rağmen uygun raporu verildiği iddia ediliyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen bir ihbar sonrasında yaklaşık bir yıl önce başlatılan soruşturma kapsamında, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah saatlerinde Adapazarı şehir merkezinde bulunan yapı denetim firmaları ve bir hazır beton firmasına baskın yapıldı. Aynı anda Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde bulunan laboratuvarda da arama yapıldı.

Aramalar sonrasında polis aralarında Sakarya Üniversitesi'nde Malzeme Bölümü'nde görevli bir profesör ve bir doçent ile iki öğretim görevlisi, bir beton firmasının sahibi ve yapı denetim firması yetkililerinin bulunduğu 47 kişiyi gözaltına aldı.

İnşaatların denetimiyle sorumlu olan yapı firmalarının temsilcilerinin kalitesiz beton kullanılan inşaatlarda standartlara uygun beton kullanıldığına dair raporlar tanzim ettikleri öne sürülüyor.

Sakarya'da deprem sonrası yapılan yapı denetim firmalarının kontrolünde olan binalarla ilgili raporlar da incelemeye alınırken, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, operasyondan çok fazla bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, "Konu yargıda olduğu için bir şey söylemek doğru değil. Burası bir deprem bölgesi. Ancak üniversitenin adının geçmesi hoş bir olay değil" dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise olaya üniversitenin adının karışmasının üzücü olduğunu belirterek, "4-5 ay süren bir çalışma. Bizden belgeler alınmıştı. Ayrıntısını bilemiyorum. Beton numuneleriyle ilgili bir durum. Süreci takip edeceğiz. 1999 depreminden beri Sakarya Üniversitemize bağlı inşaat bölümü, gerek bölgede gerek Türkiye'de çalışmalar yaptı. Bu kadar hizmetlerin bu olayla anılması üzücüdür' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-denetim-firmalarina-baskin_108099.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!