Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI Dergisi’nin MAYIS Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin MAYIS sayısı 'konutlar' özel sayısı olarak hazırlandı. Dergide bu ay Türkiye’den ve yurtdışından konut proje ve uygulamalarıyla, çeşitli konulara ilişkin makaleler yer alıyor. YAPI Dergisi MAYIS sayısında ayrıca, 96 sayfalık bir de “ULUSLARARASI YAPI/TURKEYBUILD 2009 İSTANBUL FUARI” eki veriyor.

yapi.com.tr
YAPI Dergisi’nin MAYIS Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin MAYIS sayısı 'konutlar' özel sayısı olarak hazırlandı. Dergide bu ay Türkiye’den ve yurtdışından konut proje ve uygulamalarıyla, çeşitli konulara ilişkin makaleler yer alıyor. YAPI Dergisi MAYIS sayısında ayrıca, 96 sayfalık bir de “ULUSLARARASI YAPI/TURKEYBUILD 2009 İSTANBUL FUARI” eki veriyor.

Türkiye’nin Gelişmişlik Derecesi/ Dünya Arenasındaki Yeri

Doğan Hasol, derginin Mayıs sayısındaki “Türkiye’nin Gelişmişlik Derecesi/ Dünya Arenasındaki Yeri” başlıklı yazısında “Türkiye’nin dünyadaki yeri raporların gösterdiği gibi...” diyor.

Villa Guna

GMP’den Meinhard von Gerkan’ın tasarımı olan Letonya’daki Villa Guna, yemyeşil çam ormanıyla zıtlık oluşturan beyaz cepheleri sayesinde ayrıcalıklı bir görünüm yaratıyor. Çok katlı villada katlar evin merkezi olan çok basamaklı bir rampayla birbirine bağlanıyor.

Tugun Evi

Tasarımını Fairweather Proberts Architects’in yaptığı Avusturalya’daki Tugun Evi, çelik yapı sistemi sayesinde geniş ve açık alanlara sahip. Yapının dış kabuğunda beton ve cam kullanılmış.
               
TDA Evi

Tasarımı Cadaval&Solà-Morales’e ait olan Meksika’daki TDA Evi’nin yapımında yerel malzeme ve yerel iş gücü kullanımı tercih edilmiş. İçerisi ve dışarısıyla tümüyle etkileşim içinde olan TDA Evi, başlı başına sürdürülebilir bir tasarım.

Yarık Ev

Çin’deki “Yarık Ev” adlı konut projesini AZL Atelier Zhanglei’nin kurucusu Zhang Lei tasarlamış. Dayanıklılık ve derinliğin izlerini taşıyan binanın tam ortasından geçen zikzaklı cam şerit, evi ortadan ikiye ayırıyor.

Harvard Yüksek Lisans Öğrenci Yurdu

ABD’deki Harvard Yüksek Lisans Öğrenci Yurdu’nda, mimari ayrıntılar, dikkat çekici malzeme seçimi ve renk paleti hem samimi hem de çağdaş dokular ve yüzeyler yaratmış. Proje Kyu Sung Woo Architects’in tasarımı. 

Yalın Kaya Evi

Assos’ta düşsel bir peyzaj içinde yer alan bir mimar evi olan ve Doğan Kuban’ın “Yalın Kaya Evi” adını yakıştırdığı, Mimar Coşkun Karadeniz’in projesine Doğan Kuban’ın YAPI dergisi için kaleme aldığı yazıyla yer veriliyor.

Tekfen Yalıkavak Evleri ve Oteli

TRafo-mimarlar’ın tasarladığı projede, eğim, yön ve manzaradan en iyi biçimde yararlanmak amacıyla topografya, öncelikli tasarım elemanı olarak kullanılmış.

Güney Park Konut Projesi

Güney Park, Çankaya’da son 20 yıldır yaşanan ve çevreyi perişan eden vasıfsız belediye planlarına ve tekdüze yapılaşma düzenine çağdaş bir alternatif oluşturma hedefiyle TH-İDİL Mimarlık-Şehircilik tarafından hazırlanmış bir proje.

Ayrıca;

Bina ve İnşaatın Geleceği Nasıl Olacak?; Sirka Heinonen
Gez Uzunluğu Ne Kadardı? Şinasi Acar, Z. Metin Ateş
Düşey Bahçeler; Gökçen Firdevs Yücel
“İyi Tasarım Beklentiyi Karşılar” Harri Koskinen ile Söyleşi; Burçin Yılmaz
Gerçekliğin Yarı Soyut Görüntüleri; Önder Şenyapılı

YAPI Mayıs sayısında....

Yapı Dergisi'ni satın almak ya da dergiye abone olmak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-dergisinin-mayis-sayisi-cikti_68745.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!