Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı Malzemeleri Sektörü için 70 Milyar Dolarlık Fırsat

Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, "Avrupa'da 2020'ye kadar 70 milyar dolarlık yatırım yapılması söz konusu. Türk yapı malzemeleri sektörü olarak buradan pay almak için kalitemizi en iyi şekilde anlatarak kendimizi göstermemiz gerekiyor." dedi.

yapi.com.tr
Yapı Malzemeleri Sektörü için 70 Milyar Dolarlık Fırsat

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği'nin (EIC) bu yılki ilk genel kurul toplantısı Danimarka'nın Kopenhag şehrinde gerçekleştirildi. Dünya'nın haberin göre, EIC ve Danimarka İnşaat Federasyonu ile ortaklaşa organize edilen toplantıya, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nden (İDDMİB) Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, sektörü temsilen katıldı.

Serdar Serdar Urfalılar

Avrupa'da bir yapı hareketinin olduğunu kaydeden Urfalılar, "2020'ye kadar 70 milyar dolarlık yatırım yapılması söz konusu. Bu rakam tüm sektörü heyecanlandırdı. Türk yapı malzemeleri sektörü olarak buradan pay almak için kalitemizi en iyi şekilde anlatarak kendimizi göstermemiz gerekiyor. Bizim yeniden yapılanacak olan Avrupa pazarında yer almamız, Avrupalı müteahhitler ile ortak projeler gerçekleştirmemiz lazım. Avrupalı müteahhitler global pazarda Çinli ve Hindistanlı rakiplerinden daha çok proje almak istiyorlarsa bizimle iş birliğine açık olmaları gerekiyor. Biz yapı malzemeleri ihracatçıları olarak Avrupa kalitesinde ürün üretiyor, aynı zamanda Çinli rakiplerimizle fiyat konusunda rekabet ediyoruz. Türk yapı malzemelerinin tanıtılması için dünyada yapılan projelerin daha iyi aktarılması gerekiyor ve bunu yaparken Türk müteahhitlik firmalarına çok iş düşüyor" diye konuştu.

Avrupalı müteahhitlerin bir araya geldiği genel kurulda ana temanın şehirlerin sürdürebilir kalkınması olduğunu belirten Urfalılar, "Avrupa Birliği'nin sürdürebilir kalkınma hedefleri kapsamında Avrupalı Müteahhitlerin Avrupa'da hayata geçirdikleri projelerden örnekler gördük. Biz de İstanbul'un karbon emisyonu azaltımında çok büyük rol oynayacak olan Avrasya Tüneli başta olmak üzere birçok başarılı iş var; fakat tanıtımı doğru kanallarca yapılmamaktadır. İnsanlar Türkiye'de yapılan projeleri duydukça şaşırıyorlar" ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-malzemeleri-sektoru-icin-70-milyar-dolarlik-firsat_158757.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!