Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapıların Yüzde 90’ı Ruhsatsız Olan Ceylanpınar’da İnşaatlar Yeni TCK Sebebiyle Durduruldu

Yapılarının yüzde 90’ı ruhsatsız olan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki inşaatlar yeni TCK sebebiyle durduruldu. Kaymakamlık, belediye başkanlığı ve emniyet müdürlüğü binalarının da ruhsatsız olması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Zaman



apılarının yüzde 90’ı ruhsatsız olan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki inşaatlar yeni TCK sebebiyle durduruldu. Kaymakamlık, belediye başkanlığı ve emniyet müdürlüğü binalarının da ruhsatsız olması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

1 Nisan’da yürürlüğe girecek TCK’nın ‘imar kirliliğine neden olma’ hükmüne göre yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı bina yapan ya da yaptıran kişi bir yıldan beş yıla kadar hapisle yargılanacak. Yeni kanun sebebiyle Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığı ilçedeki 30 inşaatı durdurdu. İlçenin yüzde 90’ının Hazine arazisi üzerine kurulması sebebiyle yargılanmaktan korkan vatandaşlar kendilerine yol gösterilmesini bekliyor. 1948 yılından itibaren yerleşime açılan ve 1982 yılında ilçe statüsüne kavuşan Ceylanpınar’da, yaklaşık 8 bin civarındaki meskenden yalnızca 500’ünün tapusunun bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmail Aslan, konunun daha önce de TBMM gündeminde tartışıldığını; ancak sonuç alınamadığını söyledi. Aslan, “Kaymakamlık, belediye başkanlığı ve emniyet müdürlüğü binalarının da aralarında bulunduğu çok sayıda yapı, hazine arazisi üzerinde oluşu nedeniyle ruhsatsız. Ruhsat vermek için tapu gerekli; ancak bugüne kadar istenmiyordu. Ceza yasasının gündeme gelmesi üzerine Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığı 30 inşaatı durdurdu. Bu durumda tek yol yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesidir.” dedi.

Ceylanpınar’da yaşanan bu sorunu yerinde incelemek üzere ilçeye giden Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun’a vatandaşlar tapu müdürlüğünün kendilerinden fahiş fiyatlar istediğini aktardı. Vali Uzun, “Siz rahat olun, fahiş fiyatlara evlerinizin tapusu verilmeyecek. Herkese evinin tapusu verilecek. Ancak belediye de imar planını bir an önce hazırlamalı.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapilarin-yuzde-90i-ruhsatsiz-olan-ceylanpinarda-insaatlar-yeni-tck-sebebiyle-durduruldu_25039.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!