Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI’nın ARALIK Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin Aralık sayısında 2011 Dünya Mimarlık Festivali’nde ödül alan projelere yer veriliyor. Ayrıca dergide Türkiye’den ve dünyadan projelerle, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

yapi.com.tr
YAPI’nın ARALIK Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin Aralık sayısında 2011 Dünya Mimarlık Festivali’nde ödül alan projelere yer veriliyor. Ayrıca dergide Türkiye’den ve dünyadan projelerle, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

“Depreme Karşı Bugün Ne Yaptın?...”

Doğan Hasol, derginin Aralık sayısındaki “Depreme Karşı Bugün Ne Yaptın?” başlıklı yazısında; “Ülkeyi yönetenlerin ve ilgili bütün yetki sahiplerinin her akşam kendilerini sorgulamaları gerekiyor, ‘Depreme karşı bugün ne yaptın?’ diye” diyor.

Dünya Mimarlık Festivali 2011

Mimarizm ile YAPI Dergisi’nin ana medya ortağı olduğu Barselona’da 2-4 Kasım günleri arasında bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalde 16 ana kategoride yılın en iyi binaları seçildi. Yılın en iyi binası ödülüne ise Claud 9’un tasarladığı Barselona’daki Media TIC binası değer görüldü.

Harpa Konser Salonu ve Konferans Merkezi

Henning Larsen Architects ve Batteriid Architects’in birlikt tasarladıkları İzlanda’nın Reykjavik kentindeki yapı, gökyüzünü, limanı ve kentin canlılığını yansıtan, büyük, ışıltılı bir heykel niteliği taşırken çevredeki olağanüstü dağ ve deniz manzarasına egemen bir konumda tek başına yükseliyor.

Yatay Gökdelen - Vanke Centre

Steven Holl Architects’in farklı işlevlere sahip ayrık yapılar yerine, 35 metre yükseklik sınırında tek bir yapıyı ayaklar üzerinde yükseltme fikri, zeminde mümkün olan en geniş kamusal yeşil alanı ortaya çıkarmış. Yatay Gökdelen “Vanke Centre” Çin’in Shenzhen kentinde yer alıyor.

Urla Kent Meydanı ve Ticaret Merkezi

Metin Kılıç ve Dürrin Süer’in tasarladığı İzmir’deki Urla Kent Meydanı projesinde kent merkezinde yani belediye binası gibi kamu binaları ile ticaret ve sosyokültürel etkinliklerin gerçekleştiği merkezde, tören alanı gibi resmi alanı da içeren bir meydan yaratıldı.
               
Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Yaşam Merkezi

VKV Ford Otosan Yaşam Merkezi çabucak eskimeyen, modası geçmeyen, kenara atılmayan; alışıldık hızın dışında kalan, biraz tempoyu düşüren ama bunu yaparken bizleri yaşama daha fazla bağlayacak değerler üzerine kurulu. Gölcük, İzmit’de yer alan projenin tasarımı Cem İlhan ve Tülin Hadi’ye ait.

Şanghay Oriental Spor Merkezi

Meinhard von Gerkan’ın Nikolaus Goetze ve Magdalene Weiss ile birlikte tasarladığı Çin’in Şanghay kentindeki proje, bir spor salonu, bir kapalı yüzme havuzu, bir açık yüzme havuzu ve medya merkezini içeriyor.

Çimentaş Okulları Işıkkent Eğitim Kampusu

Haydar Karabey, Banu Karabey ve Erdal Özyurt’un tasarladığı İzmir’deki eğitim kampusu ortasında geniş bir bahçe oluşturacak biçimde bir sosyal omurga üzerinde eklemlendirilmiş.

Bea’s of Bloomsbury Cafe

Kafenin modern tasarımı, Japon çay evi estetiğinin değişime uğratılmış bir örneği. İngiltere’nin Londra kentindeki Bea’s of Bloomsbury Cafe’yi Carbon Mimarlık Bürosu tasarlamış.

Ayrıca;

- “Zihinden Kente Akan Peyzaj” Mimar Benedetta Tagliabue ile Söyleşi; Yasemin K. Enginöz, Sercan Altan
- Melezlenme: Mimarlıkta Enstalasyon; Beken Şenkeçeci
- Modern Dönem Tasarımlarında Dolaşım Çözümleri; Nihan Canbakal Ataoğlu
- Küreselleşme Sürecinde Mimarlık Hizmetleri; Yasemin Erbil
- Edward Lucie-Smith:”Tercihlerim Bunlar”; Özkan Eroğlu

YAPI Aralık sayısında...

Yapı dergisine abone olmak ya da dergiyi satın almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-aralik-sayisi-cikti_89942.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!