Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI’nın Nisan Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi NİSAN sayısında, 72 sayfalık bir “YAPIDA EKOLOJİ” eki veriyor. “Ekolojik Mimarlıkta Somut Adımlar” başlıklı bu özel ek çok zengin bir içeriğe sahip. Dergide ayrıca Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

yapi.com.tr
YAPI’nın Nisan Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi NİSAN sayısında, 72 sayfalık bir “YAPIDA EKOLOJİ” eki veriyor. “Ekolojik Mimarlıkta Somut Adımlar” başlıklı bu özel ek çok zengin bir içeriğe sahip. Dergide ayrıca Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

“İstanbul 2010” Sıkıntılı Bir Kültür Başkenti

Doğan Hasol, derginin Nisan sayısındaki “İstanbul 2010 Sıkıntılı Bir Kültür Başkenti” başlıklı yazısında “Avrupa Kültür Başkenti projesi tam bir kargaşanın içinde... Ne olacağını bekleyip hep birlikte göreceğiz. Ele geçirilmiş iyi bir olanağın savrulup yok edilmesinin, talih kuşunun uçup gitmesinin bir örneğini daha yaşayabiliriz” diyor.

Enfes Bir Kadavra

Herzog&de Meuron’un tasarımı olan Madrid’teki CaixaForum yapısına mimarlık eleştirmeni François Chaslin’in YAPI Dergisi için kaleme aldığı yazısıyla yer veriliyor.

Kaliforniya Bilim Akademisi

Tasarımını Renzo Piano Building Workshop’un yaptığı San Francisco’daki Kaliforniya Bilim Akademisi’nin engebeli çatı yüzeyi boyunca dağıtılmış pencerelerinden sergi alanına doğal ışık giriyor ve mekân doğal yollardan havalandırılıyor.
               
Metzo Koleji

Metzo Koleji yapısı, kompakt biçimi ve toprağımsı cephesiyle, çevredeki yeşil alanla uyum gösteren alçakgönüllü bir kent anıtı olarak önemli. EEA-Erick van Egeraat’a ait yapı Hollanda’nın Doetinchem kentinde yer alıyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Açıkhava Gösteri Merkezi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Açıkhava Gösteri Merkezi’nin sahne üstünü örten bakır kaplamalı çatı, baskın bir unsur olmasına karşın öteki malzemelerin varlığına saygılı bir duruş sergiliyor. Tuğla, ahşap ve bakır malzemenin arkadaşlığı atmosferinde var olan yapının mimari proje müellifi Mehmet Hamuroğlu.

Gloria Otelleri Golf Kulübü

Gloria Otelleri Golf Kulübü’nün, yapının bulunduğu mikro coğrafyaya uyumunun yanısıra, bir yandan modern bir yapı olması, öte yandan modernin evrensel dili ile yerel kültüre ilişkin geleneksel estetiğin abartısız bir sentezini yansıtması amaçlanmış. Antalya Belek’teki yapının mimari tasarımı Ahmet Özsüt’e ait.

Banyoles Tarihi Merkezi-Yayalaştırma ve Sulama Kanallarını İyileştirme Projesi

İspanya’daki Banyoles Tarihi Merkezi-Yayalaştırma ve Sulama Kanallarını İyileştirme projesinde suyun düşüşünün hissedilebilmesi için, yaya yolları boyunca yüzeyde yarıklar açılarak yaya yürüyüş yollarındaki doğrusallık kırıldı. Projenin tasarımını MIAS Arquitectes yapmış.

Adile Sultan Sarayı / Kandilli Sakıp Sabancı Kültür ve Kongre Merkezi

Yapı Merkezi’nden Köksal Anadol ve Mehmet Demirer’in yazısında Adile Sultan Sarayı’nın Kandilli Sakıp Sabancı Kültür ve Kongre Merkezi’ne dönüştürülme sürecinde sarayın tarihçesi, proje süreci ve uygulama aşamaları anlatılıyor.

Ayrıca;

Kentler, Simgeler ve “Manneken-Pis”; Gürhan Tümer
Mimarlar Neden Siyah Giyer?; Açalya Allmer
Avusturya Pavyonu, EXPO 2008; Strauss-Solid-Ritter Architects
Resim Heykel Müzesi’nde Yenileme; Gülseli İnal
Planetaryum Projesi; Gökhan Tunç, Barış Uğraş, Macit Yurtsever, Makbule Ormancı, Adnan Tanfener
Designnobis’ten Ödüllü Projeler; Hakan Gürsu
Güngör Kabakçıoğlu’nun Sanatta 60. Yılı; Atila Özer

YAPI Nisan sayısında....

Yapı Dergisi'ne abone olmak ya da satın almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-nisan-sayisi-cikti_67880.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!