Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI'nın Şubat Sayısı Çıktı!

Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI’nın Şubat sayısı dünyadan ve Türkiye’den en yeni, ödüllü havalimanları projeleriyle dikkat çekiyor. Dergide ayrıca sektörün ileri gelenleri, birlik, dernek, oda ve firma yetkilileriyle “Türk Yapı Sektörü” irdeleniyor.

yapi.com.tr



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\haber\51320.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5> Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI’nın Şubat sayısı dünyadan ve Türkiye’den en yeni, ödüllü havalimanları projeleriyle dikkat çekiyor. Dergide ayrıca sektörün ileri gelenleri, birlik, dernek, oda ve firma yetkilileriyle “Türk Yapı Sektörü” irdeleniyor.

Türkiye’den ve Dünyadan Ödüllü Havalimanı Projeleri
Yapı Dergisi’nin 303.sayısında dört yeni havalimanı projesine yer veriliyor. Bunlardan biri Richard Rogers tasarımı olan ve geçtiğimiz günlerde RIBA Stirling 2006 ödülünü alan Madrid’deki Barajas Havalimanı. Bir başka ödüllü projeyse Emre Arolat Architects’e ait Muğla, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminal Binası. Yapı bu yıl Architectural Review dergisinin “Emerging Architecture” ödülünü almaya hak kazanan projeler arasında bulunuyor. Ayrıca mimari tasarımı Essa Proje Danışmanlık firmasına ait Esenboğa Yeni Terminal Binası ve Moshe Safdie’nin tasarladığı İsrail’deki Ben Gurion 2000 Havalimanı Terminal Binası projeleri de derginin sayfaları arasında bulunuyor.

Türk Yapı Sektörü
YAPI Dergisi’nin Şubat sayısında Türk Yapı Sektörü’nün bugün hangi noktada olduğu, sektörün ileri gelen birlik, dernek, oda ve firma yetkililerince irdeleniyor. Görüş alınan kişiler arasında İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, Türkiye Prefabrik Birliği Başkanı Köksal Anadol, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, GYODER eski Başkanı Haluk Sur, İzoder Genel Koordinatörü Ertuğrul Şen ve Türkiye Hazır Beton Birliği Genel Sekreteri Ferruh Karakule gibi isimler bulunuyor.

Reklam Ajansına Yeni Yüz

Mc Cann Erickson Reklam Ajansı’nın tasarımını, işverenin müşterilerini rahat ortamlarda ağırlamak ve yapısı gereği kendi içindeki çalışma gruplarını da ayırmak istemesi belirlemiş. Mimari tasarımı Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar yapmış.

Ekolojik Bulvar

2005 yılı “Holcim Foundation Acknowledgement” ödülünü kazanan Ekolojik Bulvar projesini Ecosistema Urbano Architects tasarlamış. Projede güneş enerjili yapay hava ağaçları “hasta“ banliyöye nefes aldırarak yeniden canlılık veriyor ve kente acil bir müdahalede bulunuluyor.

Talimhane Dönüşüm Projesi

Işıl Çokuğraş yazısında Talimhane Bölgesi Dönüşüm Projesi için eleştiri ve önerilerini özetliyor. Projede yayalaştırılmış sokak ağı modeli benimsenmiş ve bu sokakları Taksim Meydanı’yla ilişkilendirme hedeflenmiş.

Taşla Giydirilmiş Mimarlık

Son dönemde farklı düşünce ve tasarım perspektifine sahip olan tasarımcılar, çağdaş mimarlığın ikonu haline gelmiş projelerindeki mermer ve taş kullanımlarıyla ortak bir paydada buluşuyorlar.

Enerjik Renk Kümeleri
Amerikalı cam sanatçısı Dale Chihuly farklı ölçek, renk, bezeme ve ışık kullanarak, camla geçici müdahaleler ama kalıcı etkiler yaratıyor.

Ayrıca;

- Saat Kuleleri; Ömer Kokal
- Yapı Sektöründe Örgüt Kültürü; Heyecan Giritli, Gülfer Topçu Oraz, Ela Öney Yazıcı, Emrah Acar
- Hollanda’da Sanat; Özkan Eroğlu

YAPI Şubat sayısında.........

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-subat-sayisi-cikti_51320.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!