Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Yaşadığımız Mekanlar Mimarlıkla Şekilleniyor"

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen “T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın ödül töreni, bu akşam (02 Ağustos 2011) saat 18:00'de Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
"Yaşadığımız Mekanlar Mimarlıkla Şekilleniyor"

işli Belediyesi tarafından düzenlenen “T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın ödül töreni, bu akşam (02 Ağustos 2011) saat 18:00'de Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Seçici Kurul Başkanlığı görevini üstelenen Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, “T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın çalışma ve değerlendirme sürecini izleyicilerle paylaşarak sözlerine başladı. 99 farklı projenin yarışmaya katılımını yarışmacıların projenin geleceğine umutla bakıyor olmasına bağlayan Hasol, yaşamakta olduğumuz mekanların mimarlıkla şekillendiğini ifade etti.



Pek çok eğitim kurumuna ait yapının bütçe gerekçesiyle “tip proje” olarak şekillendiğine dikkat çeken Hasol, bunun aslında bir kayıp ve yatırımın amacına ulaşması önünde bir engel olduğunu belirtti. Hasol, konuşmasında Şişli Belediyesi’nin söz konusu katkısının mimarlık camiası için önemine de değindi.



Şişli Belediye Başkanı Sarıgül de söz konusu alan için gerçekleştirilecek projenin bir yarışma olarak değerlendirilme sürecini aktararak konuşmasına başladı. Önümüzdeki günlerde benzer proje yarışmalarının düzenleneceğini dile getiren Sarıgül, bu yarışmalara da katılım olacağını ümit ettiğini belirtti. “Yarından itibaren Osman Korkmaz ihale sürecini başlatacak” diyen Sarıgül, temel atma ve açılış töreninde buluşma dilekleriyle konuşmasını tamamladı.



“T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Şişli Lisesi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın örnek bir çalışma olduğunu ifade eden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığının daha önce benzer biçimde gerçekleştirmiş olduğu bir projeden bahsederek “İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Yıldız, bundan sonra gerçekleştirilecek projelerde okulların yaşam merkezleri olarak tasarlanmasının ve halkla bütünleşecek bir modelim ortaya çıkmasının önemine vurgu yaparak sözlerini tamamladı.

Daha sonra Mimar Erhan İşözen ödül alan projeleri açıkladı.

Törende “049 Sıra Numaralı 13069 Rumuzlu Proje”ye üçüncülük ödülünü Seçici Kurul Başkanlığı görevini üstelenen Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol; “081 Sıra Numaralı 14174 Rumuzlu Proje”ye ikincilik ödülünü Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut takdim etti.





Selim Velioğlu'nun ekip başı olduğu "004 Sıra Numaralı 20190 Rumuzlu Proje"nin birincilik ödülünü ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız beraber takdim ettiler.





Satın alma kazanan projelere ödüllerini Şişli Belediyesi Meclis Başkanı Bayram Özata takdim ederken, mansiyon alan projelere ödüllerini Mimar Hayzuran Hasol, Şişli Belediyesi Meclis Başkanı Bayram Özata, Şişli Belediye Meclis Üyesi Hayri İnönü ve Seçici Kurul üyeleri takdim ettiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yasadigimiz-mekanlar-mimarlikla-sekilleniyor_88594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!