Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yat Limanı Erdemli’ye Büyük Katkı Sağlayacak

Kumkuyu yat limanının Erdemli ve çevresi için büyük katkı sağlayacağını belirten Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Duran Kara, "Bu sayede böl

Zaman



b>Kumkuyu yat limanının Erdemli ve çevresi için büyük katkı sağlayacağını belirten Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Duran Kara, "Bu sayede bölge turizmi ve ekonomisi büyük canlılık kazanacak." dedi.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Duran Kara, Kumkuyu yat limanının Erdemli ve çevresi için büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kara, “Yat limanı 200 yat kapasiteli olacak. Bu küçümsenmeyecek bir oran. Bu sayede hem bölge turizmi hem de ekonomisi canlılık kazanacak.” dedi.

Kara, Erdemli ve çevresinin ekonomik yönden daha rahat bir yapıya kavuşması için yarım kalmış olan yatırımların bir an evvel tamamlanarak hayata geçirilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Kara, “Bu çerçevede Kumkuyu yat limanının bölgeye getirisi çok fazla olacaktır. Eğer biz bu bölgenin hem ekonomik hem de turizm yönünden canlılık kazanmasını istiyorsak, bu yatırımım tamamlanması gerekmektedir. Kumkuyu yat limanı için bu güne kadar 740 metre ana mendirek, 275 metre tali mendirek, kronma taş duvarları, 22 bin metrekare geri saha dolgusu, rıhtımlar, iskeleler, geri sahanın stabilize kaplanması, saha betonu ve 2 adet fener kulelerinin yapımı tamamlandı.

Elektrik enerjisi montaj işlemleri de tamamlanmak üzere. İnşaatın fiziki olarak büyük bir kısmı tamamlanmış bir vaziyette.”diye konuştu.

Kumkuyu yat limanının inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Akdeniz’de dolaşan 600 civarındaki yatın en az yüzde 10’unun buraya çekilebilmesiyle bölge turizmi açısından çok büyük getirisi olacağını vurgulayan Kara, “Bu yatları bu tarafa bir kanalize edebilirsek, o zaman çok şey değişecektir. Böylelikle Erdemli ve çevresi turizm açısından kıymete binecektir. O zaman bizim yerel olarak bu konuya ağırlık vermemiz gerek. at limanı ile birlikte Erdemli ekonomisi büyük bir canlılık kazanacaktır. Zaten bizim turizm açısından altyapı ve potansiyelimiz mevcut. Önemli olan bunu harekete geçirerek, belli bir ivme kazandırmamız. Gerisi zaten kendiliğindem gelecektir.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yat-limani-erdemliye-buyuk-katki-saglayacak_3559.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!