Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Yatırımcılar Korktu"

Wall Street Journal, Gezi göstericileri ile Başbakan Erdoğan arasındaki ihtilafın Türk ekonomisi için "ağır bir bedel" oluşturduğunu öne sürdüğü haberinde analistlere dayanarak "Başbakanın çatışmacı tonunun piyasaları şoke ettiği" iddiasında bulundu.

yapi.com.tr
"Yatırımcılar Korktu"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Afrika turunu tamamlamadan önce Tunus'ta yaptığı açıklamaları dinleyen yatırımcıların "korktuğu" öne sürülüyor. Wall Street Journal gazetesi, Başbakan Erdoğan "sert tutumunda" ısrar ederken Türkiye'nin, "ayı piyasası" olarak adlandırılan, çoğu yatırımcı sattığı için fiyatların düştüğü piyasaya itildiği yorumunu yaptı. ABD'nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, Başbakan Erdoğan konuşurken "Türk hisseleri dibe vurdu. Yüzde 8'lik gerileme ile Kasım'dan bu yana en düşük düzeyde inerek Türkiye'yi bir ayı piyasasına itti" diye yazdı.

Tahvil faizleri baskı altında

Borsadaki olumsuz gelişmelere ek olarak tahvil faizlerinin "ciddi bir baskı" altında kaldığını, liranın değer kaybettiğini belirten gazete, Standard Bank iktisatçısı Tim Ash'ın "hayal kırıklığı" yaşandığı değerlendirmesini de yansıttı. Tim Ash, "Korkarım ki şu anda hükümetin bazı unsurları durumdan habersiz gibi görülüyor. Yatırımcılara, pozisyonlarını azaltmayı devam etmelerini tavsiye ediyoruz. Belki piyasanın tepkisi, daha ılımlı ve makul bir yanıtı cesaretlendirir" şeklinde konuştu.

İhtilafın Türk ekonomisi için "çok ağır bir bedeli var"

WSJ, piyasadaki durumun göstericiler ile Başbakan Erdoğan arasındaki ihtilafın Türk ekonomisi için "çok ağır bir bedeli" olduğunu savunduğu haber analizinde şu görüşlere de yer verdi: "Devam eden gösteriler, Ankara'nın, önümüzdeki 10 yılda dünyanın başlıca 10 ekonomisinden biri olma hedefini gerçekleştirmek için yatırımcıları ve müşterilerini çekmek amacıyla ihtiyaç duyduğu, siyasi istikrar imajına zarar veriyor." ABD gazetesi otellerin "iptaller nedeniyle ciddi bir darbe aldığını" da savunduğu haberine son verirken "Analistler, Başbakanın çatışmacı tonunun piyasaları şoke ettiğini söylüyor" ifadesini de kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yatirimcilar-korktu_109503.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!