Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yatırımcıya Yer Tahsisinde Kolaylık Sağlanacak

Mülkiyeti kamudan yatırımcılara devredilen taşınmazların, açılan davalar sonucu devletin tasarrufuna bırakılmasına karar verilen kısımları için taşınmazın rayiç bedelinin binde 5'i üzerinden 49 yıla kadar doğrudan kullanma izni verilebilecek.

yapi.com.tr/AA
Yatırımcıya Yer Tahsisinde Kolaylık Sağlanacak

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Hazi̇ne Taşınmazlarının İdaresi̇ Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle yönetmeliğe, "Hükmen devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılan yerlere ilişkin işlemler" başlığıyla yeni bir madde eklendi. Böylece, mülkiyeti kamu kurum ve kuruluşlarına veya kamu iktisadi teşebbüslerine aitken Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen miktar veya tutarda yatırım, ihracat, ek istihdam ve üretim yapılması amacıyla bedelsiz olarak mülkiyeti yatırımcılara devredilen taşınmazların, açılan davalar sonucunda mahkemelerce devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılmasına karar verilen kısımları üzerinde yatırımcılar lehine, mahkeme kararının kesinleştiği tarihten geçerli olmak üzere taşınmazın rayiç bedelinin binde 5'i üzerinden 49 yıla kadar doğrudan kullanma izni verilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yatirimciya-yer-tahsisinde-kolaylik-saglanacak_160350.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!