Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Yeni Çevre Yolunda Dikilen...

‘Yavuz’un Betonu 100 Yıl Dayanacak

Geçtiğimiz hafta 3 milyar dolarlık maliyetle İstanbul’da üçüncü kez kıtaları birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü için boğazın zorlu koşullarına yönelik özel beton üretildi.

yapi.com.tr
‘Yavuz’un Betonu 100 Yıl Dayanacak

Sabancı Holding çatısı altına yer alan yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Betonsa markasıyla geliştirdiği ‘100+Beton’ adındaki ürün, bakım gerekmeksizin 100 yılın üzerinde dayanım gücüne sahip. Akçansa Büyükçekmece Fabrikası’nda geliştirilen bu ürün için 1.5 milyon metreküp hazır beton üretimi gerçekleştirildi.

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Betonsa’nın Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesi için özel olarak tasarladığı ve hazır beton tesislerinde ürettiği ürünün hem dünyada hem de Türkiye’de örnek olduğunu ifade etti. Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar da Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 150 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve ihtiyaçlara yönelik beton üretimi gerçekleştir-diklerini belirterek, “Projeye özel olarak tasarlanan, beş hazır beton tesisinde taze beton sıcaklığı, buz ve ısıtma ünitelerinin yardımıyla mevsim şartları ne olursa olsun korunmuştur. Boğaz’ın zorlu koşulları altında zamana karşı yarışılan bu projede kazandığımız büyük tecrübenin hem ülkemizde hem de dünyada yüksek yapıların yapılması noktasında inşaat sektörü adına yeni ufuklar açtığına inanıyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yavuzun-betonu-100-yil-dayanacak_150465.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!