Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

"Otomobilsiz Hayat, Oh Ne Rahat"

Yaya Bölgesi Olamadı Otopark Bölgesi Oldu

Önce içki referandumuyla gündeme gelen ardından yaya bölgesi referandumu yapılan, kentin gözde yerlerinden Bahçelievler 7. Cadde’ye park etmek artık 5 TL. 7. Cadde’nin hemen altındaki 3. Cadde de paralı park alanına dönüştürüldü.

Hürriyet Ankara
Yaya Bölgesi Olamadı Otopark Bölgesi Oldu

Bir dönem içki referandumuyla gündeme gelen kentin gözde caddelerinden Bahçelievler 7. Cadde ve hemen altındaki 3. Cadde sakinleri ile bölge esnafı güne caddelerin üzerindeki park yerlerinin ücretli olduğunu öğrenerek başladı. Bölge sakinleri, araçlarını evlerinin önüne ücretli park edebildikleri için dert yanarken, esnaf hem kendileri hem de bölgeye gelen müşterileri açısından bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

7. Cadde boyunca 50’ye yakın fazla otopark görevlisi bulunurken, cadde boyunca “Ücretli otopark alanı” levhaları dikkat çekti. Levhalarda hangi saatler arası parkın ücretli olacağına dair bir açıklama yapılmadı. 3. Cadde’de levhalar olmadığı için otopark görevlileriyle vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı.

Gökçek: Meclis kararı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararı uyguladıklarını söyledi. Gökçek, “Ankara’nın günlük yoğun olan bütün yerleri aynı tarzda uygulamaya tabi olacak. Bu İstanbul’da bir senedir uygulanıyor, kimse ses etmiyor. Uygulama Ankara’ya gelince birileri her olaya itiraz ettiği gibi bu olaya da itiraz ediyor” dedi.

Deli Dumrul misali

Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Güleken uzun yıllardır Bahçelievler bölgesinde ikamet ettiğini belirterek, “Zaten park sıkıntısı çekilen bölgede belediye eliyle park parası adı altında haraç alınıyor. Derhal bu yanlıştan dönülmeli” dedi. Güleken açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Belediye vatandaşlarından Deli Dumrul misali, ‘geçenden beş, geçmeyenden on’ diyerek para alamaz. Bu son derece yakışıksız bir durumdur. Vatandaşlar evlerinin iş yerlerinin önüne bırakılan araçlar yüzünden para ödememeli. Bu kınanacak bir tutumdur. Başkentin en huzurlu ve gözde semtinin caddeleri kim olduğu belirsiz insanlarla dolmuştur. Bölgede huzursuzluk yaratan bu uygulamaya belediye son vermeli.”

Öte yandan bölgenin sivil inisiyatiflerinden Bahçelievler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kısa süre içinde semt genelinde bir imza kampanyası başlatacağı öğrenildi.

Muhtar Çetecioğlu: Bilgi verilmedi

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Ali Rıza Çetecioğlu, vatandaşı yakından ilgilendiren bir konuda belediyenin kendilerine bilgi vermemesini eleştirdi. Çetecioğlu, “Vatandaşın çok ciddi tepkisi var. Sabahtan beri hem muhtarlığa gelerek hem de telefonla rahatsızlıklarını bildirdiler. Bize soruyorlar ancak belediye bize de uygulamayla ilgili bilgi vermedi. Çok yanlış bir uygulama” dedi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/yaya-bolgesi-olamadi-otopark-bolgesi-oldu_82253.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!