Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Yayla Park Kriz Dinlemedi

İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk bir çok projeyi yarıda bırakırken, Yayla Park projesi krize rağmen hız kesmedi. Yayla İnşaat tarafından yapılan, satış ve tanıtım organizasyonunu Eskidji'nin gerçekleştirdiği Hatay'daki Yayla Park projesindeki 40 daireden 36'sı, piyasadaki kötü şartlara rağmen 13 ay gibi kısa sürede sahiplerini buldu.

Yeni Asır Gazetesi
Yayla Park Kriz Dinlemedi

İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk bir çok projeyi yarıda bırakırken, Yayla Park projesi krize rağmen hız kesmedi. Yayla İnşaat tarafından yapılan, satış ve tanıtım organizasyonunu Eskidji'nin gerçekleştirdiği Hatay'daki Yayla Park projesindeki 40 daireden 36'sı, piyasadaki kötü şartlara rağmen 13 ay gibi kısa sürede sahiplerini buldu. 2 blok halinde inşa edilen, site içinde özel güvenliği bulunan, arazinin yüzde 70'inin yeşil alan olarak düzenlendiği projedeki 165 metrekare alana sahip daireler büyük ilgi görürken, satılan daireler bir yıl içerisinde yaklaşık yüzde 30 oranında prim yaptı.

Projeye güvendik

Yayla Park Projesi'nde 21 Haziran 2007 tarihinde satışlara başladıklarını dile getiren Yayla İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gökçe Yayla, 13 ay gibi kısa bir süre içinde dairelerin yüzde 90'ının sahiplerini bulduğunu söyledi. Projeyi özenle hazırladıklarını ve prestij bir eser kazandırmak için çaba harcadıklarını dile getiren Yayla, "Projeyi ilk düşündüğümüzde inşaat sektörü çok hareketliydi ve her proje satılıyordu. Buna rağmen işimizi çok ciddiye aldık. Nasıl olsa satılır diye düşünmeden ince eleyip sık dokuduk. Daha sonra faizlerin yükselmesi, ABD'de başlayan mortgage krizi nedeniyle inşaat sektöründe bir durgunluk hakim oldu. Ama biz projemize güveniyorduk. Geçen yıl tam seçim tartışmalarının yaşandığı bir dönemde hiç tereddüt etmeden satışlara başladık. Çok olumlu tepkiler aldık. Bugüne kadar 40 özel dairemizden 36'sını sattık. 4 dairemizi de kısa süre içinde satacağımızı düşünüyorum. Böyle bir ortamda kısa sürede dairelerimizi satmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Asırlık çamlar

Eskidji'den planlama, tanıtım ve satış desteği aldıklarını da belirten Gökçe Yayla, "Ancak bunun  dışında çok büyük kampanyalar yapmadık. Fiyatlarımızdan da asla ödün vermedik. Satın alan müşteri memnun olunca sorun kalmıyor. İyi bir proje yaptıktan sonra alıcılar sizi rahatlıkla buluyor. Genelde konut fiyatları düşerken bizde yükseldi. Sattığımız daireler, bir yıl içerisinde ortalama yüzde 30 değer kazandı ve 2. el satışlar başladı" diye konuştu.
Gökçe, projelerini özenle hazırladıklarını ve proje hazırlama aşamasında ciddi bir piyasa araştırması, planlama yaptıklarını, halkın isteklerini araştırdıkların, bu doğrultuda çevre düzenlemesi, konfor ve güvenliği esas aldıklarını açıkladı.

Gökçe şunları söyledi: "Hatay'da daha önce böyle geniş bir alana ve çevre düzenlemesine sahip olan bir site yoktu. Biz arazimizin yüzde 70'lik bölümünü yeşil alan olarak ayırdık. Asırlık çam ağaçlarını olduğu gibi koruduk. İnsanların sessiz, huzurlu bir ortamda yaşamasını istedik. Zemin kattaki dairelerimizde hobi bahçeleri bulunuyor. Sanki şehrin göbeğinde yazlıkta oturuyorlar. Her dairenin otoparkı da var. Çevre düzenlemesi için 700 ağaç dikimi daha yaptık. Çocuk oyun parkları, toplantı odaları ve spor merkezimiz de var. 165 metrekarelik geniş bir kullanım alanına sahip dairelerin doğalgaz kombi sistemleri de hazır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yayla-park-kriz-dinlemedi_63529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!