Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yazlık Saray için 29 Bin Ton Kum Taşındı

Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı’na ait yazlık sarayın kaynağı merak edilen kumsalını ve iskele alanını doldurmak için 29 bin ton kum ve çakıl taşındı.

yapi.com.tr
Yazlık Saray için 29 Bin Ton Kum Taşındı

Marmaris Okluk Koyu’na yapılan yazlık sarayın içi kadar kıyısına da lüks ve gösteriş hâkim oldu. 29 bin ton kum ve çakıl taşındığı hesaplanan dolgu alanın üzerindeki aşırı lüks, proje dosyasındaki fotoğraflarda görülüyor.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre; mega yatların yanaşmasına olanak sağlayacak iskeleleri, denize rahatlıkla girebilmek için kullanılacak sahili, ucunda minik iskeleler bulunan bungalovları, dinlenme alanlarını yapabilmek için doldurulan sahildeki konfor saraydan geri kalmıyor.

“Kum, Şile’den mi, Patara’dan mı, Salda’dan mı taşındı?” sorularına konu olan Saray sahilinin maliyeti 2017 yılında 30 milyon TL olarak hesaplandı.

Proje dosyasında yer alan bilgilere göre, iki yat yanaşma yeri, iki iskele, plaj ve dolgu alanları kapsayan projenin büyüklüğü ‘genişleme olasılığı’ da dikkate alınarak hesaplandı. 15 bin 295 metrekaresi yat yanaşma yeri, iskele, plaj ve dolgu alanları olarak ayrıldı. Bunun dışında yaklaşık 10 bin 966 metrekarelik alanda daha dolgu yapılması planlandı. Bu alanın yaklaşık 3 bin 667 metrekarelik bölümü kaynağı merak edilen kumlardan oluşan plaja ayrılırken 7 bin 298 metrekaresi de kum ve çakıl dolgu ile yapıldı.

Benzer plaj neresi?
Proje dosyasında, dolgu faaliyetleri sırasında sucul flora ve fauna türleri açısından bir miktar yaşam alanı kaybı olmasının beklendiği bildirildi. Ayrıca dolgu da kullanılan malzemenin denizi kirletecek maddeleri içermediği de belirtildi. Plaja ve deniz kıyısına getirilecek bin 833 metreküp kumun ‘benzer plajlardan’ taşınacağı bilgisi verilmekle yetinildi. Plaj gerisindeki alan için taşınacak 14 bin 597 metreküplük kum veya çakıl dolgu için de Marmaris çevresindeki ocaklar adres gösterildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yazlik-saray-icin-29-bin-ton-kum-tasindi_186181.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!