Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yedi Tepenin Yedi Mimarı Sergisi Brüksel’de Açıldı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen “7 Tepenin 7 Mimarı” sergisi 23 Şubat’ta Brüksel’de “Istanbul Center in Brussels”da açıldı. Küratörlüğü ve organizasyonunu Dünya Mimarlık Topluluğu’nun üstlendiği sergi, Torino, Berlin ve Jakarta’nın ardından “Türk Mimarlığı Şimdi” projesi kapsamında bu kez Avrupa’nın kalbinde

yapi.com.tr
3 Yedi Tepenin Yedi Mimarı Sergisi Brüksel’de Açıldı

STRONG>İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen “7 Tepenin 7 Mimarı” sergisi 23 Şubat’ta Brüksel’de “Istanbul Center in Brussels”da açıldı. Küratörlüğü ve organizasyonunu Dünya Mimarlık Topluluğu’nun üstlendiği sergi, Torino, Berlin ve Jakarta’nın ardından “Türk Mimarlığı Şimdi” projesi kapsamında bu kez Avrupa’nın kalbinde sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında, küratörlüğü Dünya Mimarlık Topluluğu, eski Ağa Han Mimarlık Ödülü Genel Sekreteri Mimar Prof. Suha Özkan ve eski diplomat Şefik Onat tarafından gerçekleştirilen “7 Tepenin 7 Mimarı” sergisi 23 Şubat 2010’da Brüksel’de açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş adına açılışa katılan başkan yardımcısı Ahmet Selamet’in konuşmasının ardından, Prof. Suha Özkan’ın yöneticiliğinde 7 Tepenin 7 Mimarı’nın katılımcı olduğu bir panel düzenlendi. 

EAA adına Yasemin Sezgin, Şevki Pekin, Can Çinici, Melkan Tabanlıoğlu, Mehmet Kütükçüoğlu, Nevzat Sayın ve Han Tümertekin adına mimarlık eleştirmeni Gökhan Karakuş’un katılımı ile gerçekleşen panelde mimarlar kendi yaklaşım ve felsefelerini ortaya koydular. Şevki Pekin ise konuşmasında “periferi” kavramının altını çizerek, günümüzde her şeyin geçirgen ve geçişli olduğu bu ortamda artık periferiden söz edilemeyeceğini, 7 Tepenin 7 Mimarı sergisinde ortaya koyanın artık periferiyi değil, merkezin tam kendisini temsil ettiğinin altını çizdi.

Panelin ardından Brüksel’de önemli yapıların büyük çoğunluğunda imzası bulunan Brüksel merkezli mimari proje geliştirme ve fonlama şirketi Vizzion Europe Başkanı Şefik Birkiye kısa bir konuşma yaptı.

Program, BBA Belçika Yapı Ödülleri Başkanı ve AIAB Mimarlık Enstitüleri Kurucu Başkanı Profesör Jan Bruggemans ile Kentsel Çevre Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kent ve Bölge Plancıları Derneği Eski Başkanı Profesör Pierre Laconte’un konuşmaları ile sürdü. Bruggemans, 7 Tepenin 7 Mimarı sergisine Brüksel’den 7 mimar ve çalışmaları ile yanıt verirken, Laconte ise İstanbul örneği üzerinden kent planlaması ve ulaşım konularına değindi. Panelin ardından katkıda bulunan mimarlara, destekçilere ve konuşmacılara verilen plaket töreni ile açılış son buldu.

“7 Tepenin 7 Mimarı” Sergisinin Brüksel ayağına İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile birlikte AUTODESKMOB Mobilya & DekorasyonSCHÜCO Türkiye, KONE Asansör Sanayi ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) destek veriyor.



 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/yedi-tepenin-yedi-mimari-sergisi-brukselde-acildi_77099.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • Bilgisayar çağındayız. Ne olurdu Örün(Web)de izleyebilse idik. Patatesler gibi toprağın altında kalmış geçmiş Atalarımız ile övünmek yerine onları kıvançlandırabilse idik. YANITLA
  • Bir mimar olarak gurur duydum. Uluslararası platformlarda ses getirecek bu gibi mimari içerikli etkinliklerin artmasını diliyorum. YANITLA
  • meslekdaşlarımı kutluyorum, bu etkinliklerin sınırlı değil daha çoğulcu ve desteklenen bir yapı ile tüm evrene organize edilecek nitelikte olmaması için nedenler yok, yeter ki organize olalım, tabi bu konuda bu sergiye ve organizasyona destek veren kurumları da kutluyorum, dünya mimarlığımızı hele bu coğrafyadaki mimarlığı 1000 yıl öncesi ile ve şimdi de tanımalı, tanıtmalıyız. bu konuda odalara da büyük bir iş düşüyor, benim özellikle önerim bir de gelmiş ve geçmiş komple bir mimarlık ve mimar ansiklopedisi ve sitesini işlerlik kazandıracak bir yapıyı veya olguyu sistem olarak yapalım derim, kutluyorum, kentlerimizde de tekrarları olması dileklerimle. YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!