Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yedikule’de Asfalt Dökümü Başladı

Yıllardır yapılaşma tehdidi altındaki tarihi Yedikule Bostanları şimdi de açık otopark yapılıyor. Tepkiler sebebiyle çalışmalarına gece başlanan otoparka karşı, bostana ve tarihi surlara sahip çıkmak isteyen yurttaşlar bölgede toplandı.

yapi.com.tr
Yedikule’de Asfalt Dökümü Başladı

Bostanlara dökülen asfaltı kazmalarla sökmeye çalışan halk, polisin ve zabıtanın kendilerini engellemeye çalışmasına da tepki gösteriyor. Birgün’den Demet Sargın’ın haberine göre; durumu engellemek ve protesto etmek isteyen yaşam savunucuları polis ve zabıta tarafından engellendi. Orada bulunan isimlerden CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever yaptığı açıklamada “İBB Meclisi’nden de Fatih Meclisi’nden de geçmiş böyle bir plan yok. Burada fiili bir durum yaratılmak isteniyor” dedi.

Çalışmaların başlaması üzerine bölgeye giden CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever duruma tepki gösterdi. Yapılan çalışmanın fiili bir durum oluşturmak üzere yapıldığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de Fatih Belediyesi’nden de konuyla ilgili bir karar geçmediğini söyleyen Gülsever şöyle konuştu: “Polis çalışmalara itiraz eden arkadaşlarımızı buradan uzaklaştırdı, insanların içeri girmesine engel oldu. Asfalt dökümü yapıldı ve buraya halkın giriş çıkış yapabileceği yol kapatıldı. Bir yanıyla ayrıcalıklı bir zümrenin yaşadığı Fatih Konakları’na bir yanıyla da İBB’ye hizmet edecek bir otopark için kentin tarihi surlarına, şehrin kent bostanlarına, yeşil alanlarına kıyıyorlar. Burası İstanbulluların nefes alacak alanı olarak kalmalı. Bu şekilde düzenlenmeli. Burası için çok mücadele ettik ama görüyoruz ki kafalarına bir şey koymuşlar ve bunu tüm tahribata rağmen yapacaklar. Gece herkes uyurken gizlice çalışmalara başlamışlar.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/yedikulede-asfalt-dokumu-basladi_167946.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!