Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeldeğirmeni Bir Kez Daha Sanatla Buluştu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mural-İst Festivali kapsamında, Kadıköy Yeldeğirmeni'nde bina duvarları devasa boyutlarda tuvallere dönüşüyor. Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600. yılı çerçevesinde Türkiye'ye gelen M-CITY, Chazme 718 ve Sepe adlı Polonyalı sanatçılar kendi tasarımlarını apartman duvarlarına resmediyor.

yapi.com.tr
Yeldeğirmeni Bir Kez Daha Sanatla Buluştu

DHA'nın haberine göre, dünyada giderek popülerlik kazanan Mural Art, yani "duvar boyama sanatı"nın, Mural-İst Festivali ile tüm Kadıköy'e yayılması plânlanıyor. Festival organizatörleri, “Biz üç senedir Yeldeğirmeni'nde böyle bir festival düzenliyoruz. Sokak sanatı festivali. Dünyaca ünlü sokak sanatçıları geliyor. Sokak sanatı kültürüne öncülük etmiş olduk bu alanda, Türkiye'de ilk defa mural'leri boyattık. Bir sokağa, bir mahalleye değer verildiğini hissettirdik. Bu civardaki birçok insan bu konuda çok mutlu" şeklinde konuştular.

Mural-İst ve Street Art Common Experience'ın ortaklaşa düzenlediği projede, M-CITY isimli sanatçının bugün bitirdiği duvarda 60 kutu sprey boya kullanıldı. Chazme ve Sepe'nin yağlı boya çalışması ise sürüyor.

Kadıköy Belediyesi ve Çekül Vakfı'nın desteğiyle gerçekleşen festival, hava koşulları izin verirse, 6 Haziran Cuma günü sanatçıların eserlerini bitirmeleriyle son bulacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeldegirmeni-bir-kez-daha-sanatla-bulustu_120848.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!