Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YEM Yayın’dan 'Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey'

Mimar Mattthew Frederick 'Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey' kitabında; tasarım, çizim, sunum teknikleri, yaratıcı süreç gibi konularda tam 101 ders ile mimari tasarım sürecine ışık tutuyor. Yazar kitapta genç meslektaşlarına, başarı öyküsünden ziyade deneyim aktarımına temellenen sakin bir anlatıyla, herşeyden önce yaratıcı bir alan olan

yapi.com.tr
YEM Yayın’dan 'Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey'

YEM Yayın’ın yeni kitabı 'Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey', tasarım ve mimarlık öğrenimine yeni başlayanlar için hazırlandı. Kitabın yazarı Mimar Mattthew Frederick 'Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey' kitabında; tasarım, çizim, sunum teknikleri, yaratıcı süreç gibi konularda tam 101 ders ile mimari tasarım sürecine ışık tutuyor. Yazar kitapta genç meslektaşlarına, başarı öyküsünden ziyade deneyim aktarımına temellenen sakin bir anlatıyla, herşeyden önce yaratıcı bir alan olan mimari tasarımı anlatıyor. 'Bir çizgi nasıl çizilir' sorusuyla başlayan kitap, 'Mimarlar geç olgunlaşır' hatırlatmasıyla sona eriyor. 

Kitapta, sol sayfalara yerleştirilmiş serbest çizimler eşliğinde sürüp giden 101 ders boyunca, soyut ilkeler ve hazır çözümler yerine, öğrencilerin bir tasarım problemi karşısında yaşadıkları sorunları serinkanlılıkla göğüslemelerine yardımcı olacak, deneyimle yoğrulmuş basit, pratik öneriler yer alıyor. Her bir derse, tasarımın bilgi ve öğrenmeye indirgenemeyecek kadar çok boyutlu bir insani deneyim olduğunu anımsatan; sorunların kaynağını öğrencinin eksikliğinden çok tasarımın evrensel niteliklerine dayandırmayı yeğleyen 'dostane' bir yaklaşım hâkim.

Bu kitap, belirsizliğin çoğu zaman gereklilik olduğu mimarlık eğitiminde, stüdyo dersleri için sağlam bir temel oluşturmayı amaçlıyor.

Öğrencilik yıllarında bir sis bulutu içinde belli belirsiz farkedilen; tasarım, çizim, yaratıcı süreç ve sunum teknikleri konulu derslerdeki parıltıların, ancak yıllar sonra berrak ve açık hale geldiğini, mimarlık okullarında karşılaşılan sorular ve kafa karışıklıklarının neredeyse evrensel bir nitelik taşıdığını her derste gördüğünü belirten yazar, kitabın önsöz’ünde öğrencilere söyle sesleniyor:

“Bu kitabı stüdyoda çalışırken masanızın üzerinde açık bırakmanızı, toplu taşıma araçlarında giderken okumak için ceketinizin cebine koymanızı ve bir mimari tasarım problemini çözerken kafanızı toparlama ihtiyacı duyduğunuzda sayfalarına şöyle bir göz atmanızı öneririm...”

Sadece tasarımın karmaşık doğasıyla yeni tanışan tasarım ve mimarlık öğrencilerine değil, genç tasarımcılardan deneyimli uygulamacılara kadar geniş bir kitleyi anlatısının içine çekecek, tasarım stüdyolarında çalışmalara yön verebilecek, bu küçük ve değerli rehber, 101 çarpıcı ders içeriyor. Yalın anlatımı ve diliyle, okurları mimarlığın hiç de sağlam olmayan, kaygan zemini üzerinde keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Mezun olup yaşama atıldıktan sonra, telafisi mümkün olmayan bir “eksiklik” duygusuyla yüzleşmiş nice mimarın yüzü suyu hürmetine…

'Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey' kitabı ve diğer YEM Yayınları’na tüm seçkin kitabevleri ile birlikte YEM Kitabevi’nin Fulya ve Beşiktaş şubelerinden ve www.yemkitabevi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yazar hakkında:

Mimar ve kent tasarımcısı olan Matthew Frederick Boston Mimarlık Okulu ve Wentworth Teknoloji Enstitüsü dahil olmak üzere birçok üniversite ve enstitüde ders veriyor. Halen Massachusetts, Cambridge’de yaşıyor.

Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey

YEM Yayın
Yazar: Matthew Frederick
Çeviren: Volkan Atmaca
12,5 x 17,5 cm
1. baskı, 216 sayfa
Karton kapak

Mimarlık Okulunda Öğrendiğim 101 Şey'i satınalmak için tılayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yem-yayindan-mimarlik-okulunda-ogrendigim-101-sey_69004.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!