Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Avcılar Kavşağı'nın Temeli Atıldı

Avcılar'da İstanbul Üniversitesi Kampüsü'ne giriş çıkışın yapıldığı köprülü kavşak ile geçitlerin yenilenme çalışmalarının temeli İstanbul Büyükşehir

İBB
Yeni Avcılar Kavşağı'nın Temeli Atıldı

vcılar'da İstanbul Üniversitesi Kampüsü'ne giriş çıkışın yapıldığı köprülü kavşak ile geçitlerin yenilenme çalışmalarının temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna'nın katıldığı bir törenle atıldı.
Temel atma törenine Başkan Gürtuna'nın yanısıra Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Soydan, Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanı Faruk Anılsın, Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Adnan Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dev kavşakla Avcılar trafiği nefes alacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) tarafından Avcılar Köprülü Kavşağı'nın ve üniversite önü geçitlerinin yenilenmesine karar verildi. Avcılar'da mevcut köprü eski ve korozyona uğramış durumda olması, depremden en çok etkilenen bölge olması ve yoğunlaşan trafiğin çözüm bulunamaması gibi sebeplerle bu karar alındı.

Uygulamaya konulan bu projeyle üniversite önünde ve karşısında 2 adet 600 metre uzunluğunda alt geçit yapılarak üniversiteye her yönden giriş çıkışın yapılması sağlanacak. Mevcut köprü yıkılarak Esenyurt Bulvarı, Firuzköy yolu ve Avcılar merkeze giriş yoluna yapılacak 1 kilometrelik dörtlü yonca kavşakla kesintisiz bir şekilde E-5'e bağlanacak.

Yine E-5'e paralel 900 metrelik alt geçit yan yol yapılarak gidiş gelişe süreklilik kazandırılacak. Ayrıca bu bölgede 2 kilometrelik drenaj ve yağmur suyu hattı yapılacak ve bütün altyapı çalışmalırı aynı anda tamamlanacak. 2001 yılı birim fiyatlarıyla 4 trilyon 732 milyar 800 milyon lira+KDV'ye Ece-Tur İnş. Tic. ve Mğz. İşl. AŞ'ye ihale edildi.

"Avcılar Köprülü Kavşağı ve Üniversite Önü Alt Geçit İnşaatı İşi"nin 18 Mayıs 2004 tarihinde bitirilmesi ve 2003 yılı birim fiyatlarıyla 30 tirilyon liraya mal edilmesi planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-avcilar-kavsaginin-temeli-atildi_5780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!