Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Belediye Binasının Sorunları Bitmiyor

Ankara Anakent Belediyesi’nin Hipodrom’daki çok katlı yeni binasının, açılışının üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine karşın hâlâ sorunları çözülemedi. Havalandırma sorunu yaşanan binada çalışanlar ve yurttaşlar, dakikalarca asansör beklemek zorunda kalıyor. Ayrıca binada 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenen çalışanlar binanın tepesine koyulan baz

Cumhuriyet ANKARA
Yeni Belediye Binasının Sorunları Bitmiyor

Ankara Anakent Belediyesi’nin Hipodrom’daki çok katlı yeni binasının, açılışının üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine karşın hâlâ sorunları çözülemedi. Havalandırma sorunu yaşanan binada çalışanlar ve yurttaşlar, dakikalarca asansör beklemek zorunda kalıyor. Ayrıca binada 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenen çalışanlar binanın tepesine koyulan baz istasyonu sorunuyla da karşı karşıyalar.

Dışı modern içi ilkel

Tüm Bel-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yusuf Şenol, Cumhuriyet Ankara’ya, Melih Gökçek yönetimindeki belediyenin yeni binasının sorunlarını anlattı. Şenol, dışarıdan bakıldığında modern bir görüntüsü olan binanın içinin aynı durumda olmadığını belirtti. Her katın 6 kamera ile izlendiğini dile getiren Şenol, kamera sisteminin güvenlik gerektiren satın alma daire başkanlığı ve vezneler gibi birimlerde kurulmasının anlaşılır bir şey olduğunu kaydetti. Ancak bunların dışındaki birimlerde kameraraların yer almasının “anlaşılır bir şey olmadığını” vurgulayan Şenol, “Bu kameralar sadece çalışma mekânlarını değil, merdiven başlarını da kontrol etmek için koymuşlar. Merdiven başlarındaki kameralar tuvalet girişlerine yönelmiş durumda. Özellikle bayan personel bundan ciddi biçimde rahatsız. Bunlar insan haklarını aykırı bir durumdur” dedi.

‘Havalandırma berbat’

Binanın havalandırma sorununa da dikkat çeken Şenol, şunları söyledi:

“Havalandırma berbat. Camlar açılmıyor. Tavanda bir havalandırma sistemi kurmuşlar ama bu çalışmıyor. İleride kuracağız diyorlar ama ne kadar ileride bu da meçhul. Bu havasız koşullarda çalışılıyor. Normal şartlarda hava sirkülasyonu olması gerekiyor, temiz hava almaları için bu da yok. Kış koşullarında durum böyleyken bir de burayı yazın düşünün.”

Şenol, asansörlerin talebi karşılaycak durumda olmadığını kaydederek, “üst katlardan aşağı inmenin mümkün olmadığını” vurguladı. Şenol, katlarda yaklaşık 35 dakika asansör beklenildiğini aktardı. Bina garajının ikinci bir çıkışın olmadığını, tehlikeli bir anda insanların geldikleri yerden çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen Şenol, binada “çevre düzenlemesi diye bir şeyin” de yapılmadığını söyledi. Şenol, “Çalışanların öğle aralarında oturacakları, çay içecekleri bir sosyal mekânları yok. Çalışanların en yakın gidecekleri yer Ankamall ya da Tandoğan. Orası da uzak” dedi.

Kartlı geçiş sistemine gerek yok

Yusuf Şenol, kendilerine söz verildiği halde sendika temsilcilik ve ilan panosu yerlerinin yapılmadığını anlattı. Girişte çalışanlar için kartlı geçiş sistem oluşturulduğuna işaret eden Şenol, “Madem kamera sistemi var, kartlı geçiş sistemine ne gerek var? Parmak izi mesai takip sistemi diye bir sistem kurdular, insan haklarına aykırı olduğunu söylememize rağmen. Yığınla para verdiler bir de. Henüz altı ay olmuşken bu fiyaskoyla sonuçlandı” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-belediye-binasinin-sorunlari-bitmiyor_67941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!