Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni CEO Uluslararası Ticarete Deneyim Zenginliği Getiriyor

Dünyanın önde gelen hafif ve ağır iş makineleri üreticilerinden Wacker Neuson SE firmasının yeni CEO'su bir Türk oldu: Cem Peksağlam (43). Yönetimi 1 Eylül 2011'de devralacak olan Peksağlam, Yönetim Kurulu'nu bırakmış olan Dr. Georg Sick'in yerine geçecek.

yapi.com.tr
Yeni CEO Uluslararası Ticarete Deneyim Zenginliği Getiriyor

Dünyanın önde gelen hafif ve ağır iş makineleri üreticilerinden Wacker Neuson SE firmasının yeni CEO su bir Türk oldu: Cem Peksağlam (43). Yönetimi 1 Eylül 2011'de devralacak olan Peksağlam, Yönetim Kurulu'nu bırakmış olan Dr. Georg Sick'in yerine geçecek.

İşletme Yönetimi mezunu Cem Peksağlam kariyeri boyunca Bosch Grubu’nda çok çeşitli yönetim pozisyonlarında bulundu. Güney Amerika ve Uzakdoğu dahil çok sayıda coğrafyada deneyim zenginliği kazandığı uluslararası işletmede dokuz yıl çalıştı. Peksağlam, 2007–2010 yılları arasında merkezi Singapur’da olan Robert Bosch (Güneydoğu Asya) Pte. Ltd.’in İdari Yöneticisiydi ve Bosch’un Güneydoğu Asya’daki etkinliğinden ve yaklaşık 4200 çalışandan sorumluydu. Türkiye’de doğan Cem Peksağlam eğitim hayatını Almanya’da tamamladı. Altı dil bilen Peksağlam, evli ve iki çocuk babası.

Çeşitli endüstrilerde, farklı kültürel geçmişlerden gelen personeli idare ederken kazanmış olduğu büyük deneyimler ile kariyeri boyunca yüksek teknoloji ürünlerle olan aktif deneyimi Peksağlam’a sağlam bir teknik temel kazandırdı. Cem Peksağlam, tüm bu becerilerini ve özellikle uluslararası deneyimini Wacker Neuson’a getiriyor olacak. “Hizmet ve kalite mükemmeliyeti, yenilikçi ürün çözümleri, ödünsüz müşteri odağı ve kendini adamış işgücü gibi çok sayıda güçlü tarafı, Wacker Neuson’un tam da kurulu ve yeni ortaya çıkan pazarlarda daha da büyük bir oyuncu olmak için gerekli özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. “Benim rolüm Wacker Neuson’un uzun vadede başarısını sağlamak için bu değerli vasıfların olabildiğince etkin bir şekilde uç uca birleştirildiğinden emin olmak” diyen Cem Peksağlam, Almanya içinde ve dışında çeşitli ticaret odalarında, şemsiye kuruluşlarda ve endüstriyel çalışma komitelerinde fahri temelde idari pozisyonlarda da yer aldı.

Wacker Neuson SE Denetleme Kurulu Başkanı Hans Neunteufel neden Cem Peksağlam’ın aday seçildiğini şöyle açıklıyor:

“Avrupa ve Kuzey Amerika’da güçlü bir üs oluşturmak önceden birçok Avrupa inşaat ekipmanı üreticisi için en yüksek önceliğe sahipti. Ancak önümüzdeki yirmi yıl içerisinde, Asya ve Güney Amerika önde gelen büyüme noktaları olacaklar. Peksağlam’ı CEO olarak atama kararımız bu pazarların sunduğu zorluklar ve fırsatlardan faydalanma stratejimizle uyum içerisindedir. Kurula mühendislik arkaplanı olan, uluslararası itibara sahip ve Bosch’ta yıllardır liderlik yapmış deneyimli bir iş idarecisi getiriyoruz. Kendisi ve Wacker Neuson SE Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşları iddialı büyüme hedeflerimize ulaşma yolculuğumuzda bize ilave ivme katacak”.

Wacker Neuson Hakkında

Wacker Neuson SE, hafif iş makineleri ve ağır iş makineleri alanlarında faaliyet gösteren küresel bir üretici. Şirket, 30'un üzerinde iştiraki ve dünya genelinde 180'in üzerinde satış ve servis noktası ile geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunuyor. Üretim faaliyetleri Almanya'da üç, Avusturya'da bir, Amerika'da iki ve Filipinler'de bir üretim sahası arasında dağıtılıyor. Şirket tarafından üretilen ürünlerin neredeyse tümü Wacker Neuson markasını taşıyor. Wacker Neuson, 300'ün üzerinde ürün kategorisi ve tamamlayıcı kiralama, yedek parça ve onarım servisleriyle inşaat sektörü, bahçe düzenleme ve tarım sektörlerindeki profesyonel kullanıcıların, ayrıca belediyelerin ve endüstriyel ve geri dönüşüm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin tercih ettiği bir iş ortağı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-ceo-uluslararasi-ticarete-deneyim-zenginligi-getiriyor_88706.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!