Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Yeni Düzenleme İkinci El Konut Fiyatlarını Yükseltecek''

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), konutta KDV oranlarına yeni bir düzenleme getiren kararın ikinci el konut fiyatlarını yükselteceği iddiasında bulundu.

yapi.com.tr / AA
''Yeni Düzenleme İkinci El Konut Fiyatlarını Yükseltecek''

İMO'dan yapılan yazılı açıklamada, konutta KDV oranlarına yeni bir düzenleme getiren kararın, inşaat sektöründeki durağanlığı artıracağı, ikinci el konut fiyatlarını yükselteceği, alt ve orta gelir grubunun ev sahibi olma hayalini zora sokacak özellikler içerdiği öne sürüldü.

Daha önceki düzenlemede, ''Türkiye genelinde net büyüklüğü 150 metrekarenin altında olan konutlarda yüzde 1, 150 metrekare ve üzerindeki konutlarda ise yüzde 18 KDV oranı'' uygulandığı anımsatılan açıklamada, yeni kararla, büyükşehirlerde arsa birim metrekare vergi değeri 500 lira ile 1000 lira arasında olan konutlar için yüzde 8, 1000 TL ve üzerinde olan konutlar için ise yüzde 18 KDV oranı uygulanacağının hükme bağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, ruhsatlarını 2013 yılında alacak konutlar için uygulamaya konulan yeni KDV oranının vatandaşları ikinci el konuta yönlendireceği ve ikinci el konutların fiyatı arz-talep ilişkisi gereği yükseleceği savunuldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-duzenleme-ikinci-el-konut-fiyatlarini-yukseltecek_103781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!