Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Fuar Alanında Flaş Karar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu' tarafından, 29 Eylül tarihinde, yüklenici firmanın işçilerin hayati güvenliğini ilgilendiren eksiklikleri giderinceye kadar durdurduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de yaptırdığı Yeni Fuar Alanı inşaatında eksiklikler tamamlandı.

yapi.com.tr
Yeni Fuar Alanında Flaş Karar

DHA'nın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 400 milyon TL'lik projesi olan ve Mart 2015'te yapılacak MARBLE (Mermer ve Doğaltaş Fuarı) ile kapılarını açması planlanın Gaziemir'deki Yeni Fuar Alanı inşaatı eylül ayı sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişleri'nin yaptığı inceleme sonrası durduruldu. Yeni Fuar Alanı'nda inceleme yapan müfettişler 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu'na göre işçi sağlığını ilgilendiren eksikler tespit etti.

Özellikle, şantiye alanın ortasında kalan ve kaldırma çalışmalarının Aralık 2014 tarihinde tamamlanacak enerji nakil hatlarının çevresindeki önlemlere yoğunlaşan müfettişler, hatların çevresinde gerekli güvenlik mesafesinin bırakılmadığı, altında çalışma yapılmaması ve güvenlik mesafelerine uyulması, vinç ve benzeri iş makinelerinin hattan uzak tutulmasına ilişkin ikaz levhları ve engelleyiciler olmaması, işçilerin yüksekten düşme tehlikesine karşı koruma tedbirlerindeki eksiklikler bulunması, geçitlerde işçileri düşmekten koruyacak önlemlerin yetersizliği ve iskele platformlarında boşluklar olduğunu rapor etti.

Bu rapora dayanarak 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu'nun 25. Maddesi'ne göre eksiklikler giderilinceye kadar inşaat yüklenici firma Ermit İnşaat'a tebligat 29 Eylül saat 16.00'da yapılan tebligatla durduruldu.

Eksiklikler giderildi

Ermit İnşaat yetkilileri, Kurban Bayramı'ndan sonraki hafta eksikliklerin tamamlandığını bildirerek İş Tettiş Kurulu'nu kontrole çağırdı. Ancak, bir hafta önce denetime gelen İş müfettişleri yine eksiklik tespiti yaptı. Firmaya, bunlar tamamlaması için süre verdi. Ermit İnşaat'ın yeni rapordaki eksiklikleri tamamlanmasından sonra yaptığı davet üzerine bugün inşaat alanını gezen İş müfettişleri yeni tutanak tuttu. Tutanakta yüklenici firma daha önce tespit edilen eksikliklerin giderildiğine dair tutanakları imzaladı. Ermit İnşaat'ın fuar alanı proje müdürü Feridun Teker, "Çalışma Bakanlığı yetkilileri eksikliklerin giderildiğini rapor ettiler. Biz de imzaladık. Rapor heyete girerek en kısa sürede karar çıkacak. Biz, yarın inşaatın yeniden başlayabileceğine dair onayın verilmesini bekliyoruz" dedi. İnşaatta bazı gecikmelere neden olan enerji nakil hattının deplase edilmesiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü Aralık ayında tamamlanacağını belirten Teker, inşaatın kapalı olduğu günler ve enerji nakil hattı deplasesi nedeniyle yaşanan gecikmeleri telafi edeceklerini söyledi.  

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-fuar-alaninda-flas-karar_125688.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!