Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeni Havalimanı için Geri Sayım Başladı

29 Ekim’deki açılış öncesi İstanbul Yeni Havalimanı’nda sistemlerin test edilmesi amacıyla üniversite öğrencilerinin temsili yolcu olacağı üç büyük prova yapılacak. 15 Eylül’de başlayacak ve 3 gün sürecek provada 5 bin öğrenci işlemleri deneyecek.

yapi.com.tr
Yeni Havalimanı için Geri Sayım Başladı

Açılışına iki aydan kısa bir süre kalan İstanbul Yeni Havalimanı’nda her şey 29 Ekim tarihine göre ayarlanıyor. Törenle açılacak olan havalimanında ilk uçuş 31 Ekim saat 14.00’te Türk Hava Yolları (THY) tarafından İstanbul’dan Ankara’ya yapılacak.

15 Eylül'de başlıyor

Akşam gazetesinden Süleyman Şen'in haberine göre, havalimanı inşaatının yüzden 95’i tamamlanmış durumda. Özellikle terminal ve uçak körükleri küçük eksikler dışında operasyona hazır. Havalimanında ‘İşletmeye Hazırlık ve Havalimanı Transferi’ anlamına gelen ORAT (Operational Readiness and Airport Transfer) kapsamında 15 Eylül’den sonra üç büyük prova yapılacak. 15 Eylül tarihinde yapılacak ilk provada, çeşitli üniversitelerde okuyan 1000 öğrenci getirilerek yolcu gibi havalimanından giriş yapacak.

15 Eylül’ü izleyen günlerde aynı işlem bu kez 3 bin üniversite öğrencisiyle, son provada ise 5 bin öğrenciyle tekrarlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-havalimani-icin-geri-sayim-basladi_167712.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!