Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni İhracat Stratejisini Hazırlıyoruz, Bir Hafta içinde Açıklayacağız

Dış Ticaret'ten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ihracat stratejisiyle ilgili yaptıkları çalışmaları 1 hafta-10 gün içinde tamamlayacaklarını ve kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı.

Zaman Gazetesi
Yeni İhracat Stratejisini Hazırlıyoruz, Bir Hafta içinde Açıklayacağız

Dış Ticaret'ten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ihracat stratejisiyle ilgili yaptıkları çalışmaları 1 hafta-10 gün içinde tamamlayacaklarını ve kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı. Çağlayan, Ankara Sanayi Odası'nca (ASO) Kızılcahamam'da düzenlenen, 'Kurumsal Stratejik Planlama ve Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nın kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, her ülkenin küresel ekonomilere entegre oldukları oranda krizden etkilendiğini, kapalı ekonomilerin az, Türkiye gibi gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin ise global krizden çok etkilendiğini belirtti.

İhracat pazarlarının neye göre tespit edileceğine yönelik strateji belirlediklerini, bu kapsamda son 6 ayda 20'den fazla ülkeye gittiğini anlatan Çağlayan, "İhracat konusunda mevcut strateji ile ilerlemenin mümkün olmadığını anladık. Türkiye'nin ihracatında hedef ülkeleri belirledik. Pazar, ürün ve bölge çeşitliliğini geliştirmeliyiz. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız ihracat stratejisiyle ilgili çalışmaları 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp kamuoyuyla paylaşacağız." dedi. Çağlayan, dış ticaret müşavirliklerinin yeniden yapılanması konusunda da çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Türkiye'de yaklaşık 12 ay aradan sonra ilk defa ihracatta bir önceki döneme göre artış kaydedildiğine işaret eden Çağlayan, ekim ayı ihracat rakamlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 arttığını, bunun da sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. Çağlayan, bu yılın sonunda Türkiye'nin yapacağı ihracatın 100 milyar dolara ulaşacağına inandığını ifade etti. ASO Başkanı Nurettin Özdebir de global ekonomik krizin sonuna gelindiğini, en kötü günlerin geride kaldığını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-ihracat-stratejisini-hazirliyoruz-bir-hafta-icinde-aciklayacagiz_74147.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!