Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Kent Merkezi Planına Onay Verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Yeni Kent Merkezi Planı’na uygun hazırlanlan Alsancak Liman arkası-Salhane bölgesi kesimi 1/1000 ölçekli planı, oybirliğiyle onayladı. Yatırımcılar, planın askı süresi dolduktan sonra ruhsat başvurusu yapabilecek.

Milliyet Ege
Yeni Kent Merkezi Planına Onay Verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Yeni Kent Merkezi Planı’na uygun hazırlanan Alsancak Liman arkası-Salhane bölgesi kesimi 1/1000 ölçekli planı, oybirliğiyle onayladı. Yatırımcılar, planın askı süresi dolduktan sonra ruhsat başvurusu yapabilecek.

Karar, oybirliğiyle alındı

İki kez mahkemeler tarafından iptal edildikten sonra yapılan üçüncü Yeni Kent Merkezi 1/5 bin ölçekli planına karşı da dava açılmasına rağmen, süreçte bir aksama olmadı. Plana uygun Bayraklı kesimi planından sonra, Konak kesimini kapsayan plan da resmi onay sürecini tamamladı. Konak Belediye Meclisi’nin Nisan ayında kabul ettiği 315 hektarlık alanı kaplayan plan, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da oybirliğiyle onaylandı. Kuzeyde Liman Caddesi ile Çınarlı Adliye’ye kadar sahil kesimi, batıda Alsancak Garı’yla noktalanan demiryolu, güneyde Yenişehir, doğuda ise Bornova’ya kadar uzanan bölgede gerçekleştirilecek projeyle yeni bir yaşam merkezi oluşturulacak.

Kentin kalbi olacak

Konak sınırlarını kapsayan bölge için yapılan 1/1000 ölçekli revizyon imar planına göre kentin kalbi konumundaki Alsancak Bölgesi’nde turizm, alışveriş, eğlence ve iş merkezleri ile kültür-sanat yapılarının yer alması planlandı. Yatırımcılar, askı süresinin sonunda ruhsat için gerekli başvuruyu yapabilecek.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-kent-merkezi-planina-onay-verildi_87374.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!