Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Teleferik Hattı Uludağ’a Zarar Vermeyecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yeni teleferik hattının Uludağ'a zarar vermeyeceğini belirterek, "Amacımız bu hattı yenilemek ve te

Zaman
1


b>Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yeni teleferik hattının Uludağ'a zarar vermeyeceğini belirterek, "Amacımız bu hattı yenilemek ve teleferiğin son durağı olan Sarıalan'dan Oteller bölgesine yeni bir hat yapmak." dedi.

Şahin, Bursa'yı bir turizm kenti haline getirmek istediklerini belirterek, "Eşsiz tarihi ve kültürel değerlere sahip olan Bursa, ne yazık ki ülke turizminden sadece yüzde 2,5 oranında pay alıyor. Başta yeni teleferik hattı olmak üzere yapacağımız çalışmalarla Bursa'ya daha çok yerli ve yabancı turist çekmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Uludağ'ın, Bursa'nın en önemli doğal zenginliklerinin başında geldiğini, her yıl gerek yurtiçi, gerekse yurtdışından çok sayıda turistin Uludağ'a çıkmak için geldiğini söyleyen Şahin, "Uludağ'a ulaşımda kullanılan ve Bursa'nın simgelerinden olan teleferik hattı, 40 yıllık bir teknolojiye sahip. Sert hava şartlarında bu teleferik tesisi çalıştırılamıyor. Çalışmalarla bu sıkıntı ortadan kalkacak." şeklinde konuştu.

Yapılacak yeni hat ile Bursa ve Oteller bölgesi arasında teleferik ulaşımının sağlanacağını kaydeden Başkan Şahin, yeni hattın inşası sırasında Uludağ'ın doğal zenginliğine zarar verilmeyeceğini vurguladı.

Şahin, teleferik hattı için 4 bin ağacın kesileceği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklayarak şöyle konuştu: "Biz sağlıklı bir çevre ve temiz Bursa için çalışıyoruz. Bursa'da yaşayan herkes Bursa'nın 'yeşil' adına ve ününe yakışır bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Bu bilinçle Doğu ve Batı Evsel Arıtma Tesisi inşaatına son aylarda hız verdik. Hamitler Süzüntü Suyu Arıtma tesisi inşaatını tamamladık ve test üretimine başladık. Bu tesisler tamamlanınca derelerimiz pırıl pırıl akacak. Buna ek olarak, doğalgazı kentin tümüne yaygınlaştırarak hava kirliliğini önleyeceğiz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana 35 bin eve daha doğalgaz bağlandı. Çevre koruma çalışmaları kapsamında şehir giriş ve çıkışlarının güzelleştirilmesi amacıyla aylardır yaptığımız çalışmalar da ortada."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-teleferik-hatti-uludaga-zarar-vermeyecek_19777.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • hattın otellere kadar uzatılması tabii ki iyi olacak yalnız duyduğuma göre şehir içindeki istasyonun eski sebze hali civarında yapılması düşünülüyor. sormak istiyorum hattın bakımları şehir içinde nasıl yapılacak yalnız yeni proje nasıl düşünülüyor o konuda bilgim yoktur. raylı veya eski sistem; ama en mantıklısı raylı olacak herhalde, yoksa eski sistemde evlerin üzerinden geçen hatta nasıl tel değiştirebilirsin ki? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!