Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı için Ek Finansman

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye'nin Özel Sektör Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Türkiye Kalkınma Bankasına (TKB) sağlanacak 500 milyon dolar eşdeğerindeki ek finansmanı onayladı. Sağlanan bu ek finansman, projeye yönelik 29 Mayıs 2009 tarihinde onaylanan ve 12

yapi.com.tr / AA
Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı için Ek Finansman

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye'nin Özel Sektör Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Türkiye Kalkınma Bankasına (TKB) sağlanacak 500 milyon dolar eşdeğerindeki ek finansmanı onayladı. Sağlanan bu ek finansman, projeye yönelik 29 Mayıs 2009 tarihinde onaylanan ve 12 Ağustos 2009 tarihinde yürürlüğe giren 500 milyon dolar eşdeğerindeki Dünya Bankası kredisi ve 100 milyon dolar tutarındaki Temiz Teknoloji Fonu finansmanı için tamamlayıcı nitelikte olacak.
    
Dünya Bankası İcra Direktörleri kurulundan yapılan açıklamaya göre, Özel Sektör Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi ile, Türkiye Elektrik Piyasası Kanununun ortaya koyduğu piyasa tabanlı çerçeve içerisinde özel sektöre ait ve özel sektör tarafından işletilen üretim tesislerinde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimini arttırmak ve bunun sonucunda enerji verimliliğinin arttırılmasına ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olmak amaçlanıyor.
    
Sağlanan ek finansmanla, projenin daha da genişletilmesine yönelik faaliyetlerin maliyetleri desteklenecek. Özel Sektör Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği, devam etmekte olan Yenilenebilir Enerji Projesinden elde edilen deneyimleri esas alarak daha ileri düzeye taşıyacak. Proje ayrıca Türkiye'nin rüzgar, güneş, biyo-kütle, jeotermal, gibi kaynaklar bakımından sahip olduğu önemli yenilenebilir enerji potansiyelinden faydalanmayı amaçlıyor. Proje, enerji tüketiminde israfın azaltılmasına yardımcı olmaya yönelik enerji verimliliği önlemlerini de içeriyor.
    
Özel Sektör Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi, aracı bankalar olan TSKB ve TKB bünyesinde vadeli finansman olanağı oluşturuyor. Dünya Bankasının TSKB'ye sağladığı kredi 100 milyon dolar, 69,3 milyon avro, TKB'ye sağladığı kredi ise 135 milyon dolar ve 114,3 milyon avro tutarında.
    
Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Ulrich Zachau da ek finansman ile ilgili olarak, Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Projesinin, enerji arz güvenliğinin arttırılmasına, temiz ve verimli enerjinin desteklenmesine, enerji yatırımlarına ve finansmanına özel sektör katılımının arttırılmasına yardımcı olacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yenilenebilir-enerji-ve-enerji-verimliligi-programi-icin-ek-finansman_89836.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!