Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yenişehir’in İmar Planlarında Değişiklik

Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan Yenişehir’in imar planlarında değişiklik yapıldı.

yapi.com.tr
Yenişehir’in İmar Planlarında Değişiklik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul'un çevresine kurulması planlanan Yenişehir'in rezerv yapı alanına ilişkin 2.Etap Revizyon İmar Planları'nı 25 Mart 2021'de onaylanarak askıya çıkarmıştı. Söz konusu planlarda ilgililerin talepleri, bölgenin gereksinimleri ve kurum görüşleri doğrultusunda jandarma hizmet alanına ve kapalı spor tesisi alanına ilişkin fonksiyon değişikliği yapılmasına karar verildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Bakanlık bu kapsamda yaptığı plan değişikliğini 3 Şubat 2022'de onaylayarak askıya çıkardı. Plan değişikliğine ilişkin açıklama raporuna göre söz konusu alan Çatalca yarımadasının ortasında, Kuzey Marmara Otoyolu'nun güneyinde, Dursunköy Mahallesi'nin doğusunda yer alıyor ve yaklaşık 96 bin 726 metrekarelik alanı kapsıyor.

Jandarma karakolları için yer tahsisi istendi
Raporda, 16 Mayıs 2018 tarihli İstanbul Valiliği Jandarma Komutanlığı yazısı ile Kanal İstanbul Projesi'nin emniyetini sağlamak ve söz konusu projeler nedeniyle bölgede nüfusun artacağı değerlendirilerek oluşması muhtemel emniyet ve asayiş olaylarını önleme, müdahale etmek amacıyla etkin ve görünür noktalara yeni Jandarma karakollarının açılması amacıyla yer tahsisi talep edildiği aktarıldı.

Jandarma Hizmet Alanı'nın Kuzey Marmara Otoyolu'na yakın, muhtemel emniyet ve asayiş olaylarını önleme, müdahale etmek amacıyla etkin, görünür ve erişebilirliği yüksek bir konumda planlama gerekliliğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Bu amaç doğrultusunda ilgililerinin talepleri, kurum görüşleri ve bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak “jandarma hizmet alanının” yeri değiştirildi. Daha önce “Teknik altyapı” fonksiyonu olarak belirlenen alanın yeni fonksiyonu, “İdari hizmet-Jandarma hizmet alanı” olarak değiştirildi.

Mevcut planda, “jandarma hizmet alanı, lise, park ve yol alanları” olarak belirlenen alan ise ilgili kurumlardan gelen talep ve bölge ihtiyaçları göz önünde bulundurularak iptal edildi. Bu alan, “kapalı spor tesisi” olarak planlandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yenisehirin-imar-planlarinda-degisiklik-_189201.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!