Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yerasimos Ölümünün 1. Yılında Anıldı

Eşsiz bilim insanı Stefanos Yerasimos ölümünün 1. yıldönümünde Paris 'Pere Lachaise' mezarlığında yakın arkadaşlarınca anıldı.

Cumhuriyet Gazetesi



şsiz bilim insanı Stefanos Yerasimos ölümünün 1. yıldönümünde Paris 'Pere Lachaise' mezarlığında yakın arkadaşlarınca anıldı. 29 Ocak 1942'de İstanbul'da doğan araştırmacı, tarihçi, coğrafyacı, şehircilik ve jeopolitik uzmanı, Paris Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Stefanos Yerasimos'u 19 Temmuz 2005'te yitirmiştik.

Uluslararası akademik çevrelerce son çeyrek yüzyılın en büyük İstanbul uzmanı kabul edilen Yerasimos'un 36 kitabı, sayısız makale ve çalışmasından önemli bir bölümü dünyanın belli başlı dillerine çevrilmişti. Yerasimos, başta İstanbul olmak üzere UNESCO'nun çeşitli tasarılarına veya Fransız Dışişleri Bakanlığı'na Ortadoğu, Balkanlar ve özellikle Türkiye konularında danışmanlık da yapmıştı.

Rum kökenli Türk tarihçi 1994 - 1999 yılları arasında İstanbul'daki Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü müdürlüğü görevinde de bulunmuştu. Aralarında Faruk Bilici, Defne Gürsoy, Babür Kuzucuoğlu ve Gaye Petek'in de olduğu arkadaşları, Stefanos Yerasimos'un mezarı başında kişiliği ve yapıtları üzerine söyleşip hiçbir zaman giderilemeyecek eksikliğini vurguladılar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yerasimos-olumunun-1-yilinda-anildi_47140.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!