Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil Ev Projesi Sona Erdi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB), İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretme temalı 'Yeşil Ev Projesi' sona erdi.

yapi.com.tr / AA
Yeşil Ev Projesi Sona Erdi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB), İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretme temalı 'Yeşil Ev Projesi' sona erdi. İESOB'da düzenlenen kapanış törende konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, sosyal içerikli projelere duyarlılık gösterdiklerini, esnaf ve sanatkarların yalnızca parasını kazanıp evine gitmediğini, bulunduğu kentteki sosyal projelere destek verdiğini söyledi. Enerjinin, kıt olması nedeniyle tüm dünyada büyük önem taşıdığına dikkati çeken Mutlu, şöyle konuştu:
    
''Dünyadaki bütün kavgaların temelinde enerji var. Enerjiyi iyi kullanmak adına önemli bir proje. Proje, enerji elde ederken çevreyi kirletmemek gerektiğini vurguluyor. Süresi bitse de projenin sürdürülebilirliğini önemsiyoruz. Buca İESOB Endüstri Meslek Lisesi bünyesindeki Yeşil Ev bir laboratuvar olarak eğitimlere devam edecek.''
    
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Zahide Mutlukan da öğrencilerde yenilenebilir enerji konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, ''Proje süresince 20 bin civarında öğrenci Yeşil Ev'i gezdi'' diye konuştu.
    
Proje Koordinatörü Tuğrul Şahbaz ise temiz, yenilenebilir enerji konusunda gençlerin duyarlılığını artırmak için örnek ev kurulduğunu, evin enerjisinin rüzgar ve güneş ile sağlandığını anlattı. Şahbaz, 9 ay önce başlayan, 213 bin liralık bütçeye sahip proje kapsamında ilköğretim ve lise öğrencilerine bu evi gezdirdiklerini, yenilenebilir enerji konusunda eğitim verildiğini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-ev-projesi-sona-erdi_86733.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!