Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeşil Kışlalar Betona Boğuldu

2009 yılından beri 15 bin 304 hektarlık askeri alanın yüzde 21’inin statüsü kaldırıldı. Bu arazilerde yapılan 18 projenin 8’inde lüks konutlar inşa edildi.

yapi.com.tr
Yeşil Kışlalar Betona Boğuldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın son olarak Başakşehir'de 12.5 milyon metrekarelik askeri alanı imara açmasının ardından İstanbul'daki askeri alanların akıbeti tekrar gündeme geldi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; 2009 yılından bugüne dek 15 bin 304 hektarlık askeri alanın yüzde 21'inin bu statüsünün kaldırıldığını vurgulayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, bu arazilerin yüzde 10,4'ünün konut, yüzde 6,4'ünün ticaret-konut-turizm, yüzde 1'inin de sanayi olarak planlandığını açıkladı.

Gökce, “18 projenin 8'inde lüks konut projeleri hayata geçirildi. Bu konutların yüzde 40,5'i boş gözükmektedir. Yani bu alanlar kamu yararına değil rant aktarımı için kullanılmıştır.” dedi.

Gökce, 2016 yılında hükümetin askeri alanları kent dışına çıkartma kararı aldığını ve bu alanların yeşil alan olarak kullanılacağının açıklandığını ama ancak sürecin böyle işlemediğini söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-kislalar-betona-boguldu_197766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!