Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil ve Temiz Bir İstanbul İçin Dev Yatırımlar

İSKİ tarafından hayata geçirilen 'Küçükçekmece Atıksu Ön Arıtma ve Deniz Deşarjı Tesisi'nin açılış töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürt

İBB
Yeşil ve Temiz Bir İstanbul İçin Dev Yatırımlar

b>İSKİ tarafından hayata geçirilen 'Küçükçekmece Atıksu Ön Arıtma ve Deniz Deşarjı Tesisi'nin açılış töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna'nın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bir şehrin yaşanılır olmasının tek göstergesinin içilebilir suya sahip olmasıyla ölçülemeyeceğinin bilincinde olan İSKİ, atıksu arıtma tesislerinin yapımına yöneldi. 1994 yılında İstanbul'da atıksuların sadece yüzde 9'u arıtıldığı için atıksular İstanbul'un su havzalarına, derelerine, Marmara Denizi'ne ve İstanbul Boğazı'na hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan akmaktaydı. Bunun neticesinde İstanbul'un sahilleri çevreye yaydığı kötü kokusuyla İstanbulluların sağlığını tehdit ediyordu.

İSKİ, İstanbul'un su meselesini noktaladıktan sonra yeşil ve temiz bir İstanbul için büyük çevre koruma projelerini bir bir hayata geçirdi. Mevcut içmesuyu kaynaklarını ve sahilleri kirlilikten kurtarmak için atıksuların toplanarak arıtılması ve denizin dip akıntısına verilmesi gerekiyordu.

Bunun sonucunda kurum, dereleri ve sahilleri dev kuşaklama kollektörleri ile donatarak, arıtma tesisleri inşa etti. Bir kabus halinde olan Haliç'te İstanbulluların rüyasını gerçekleştirdi. Bütün bu hizmetler neticesinde İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve Haliç'te denize girmek artık bir nostalji olmaktan çıktı.

İSKİ, İstanbul'un yarınlarını da teminat altına almak adına Kadıköy Atıksu Arıtma Tesisi'nin ardından şimdi de Küçükçekmece Havzasından, Küçükçekmece Gölü'ne ve Marmara Denizi'ne atıksu akışını önleyerek Avcılar, Küçükçekmece ve Bakırköy'de sağlıklı ve yaşanılır bir çevre temin edecek olan Küçükçekmece Atıksu Ön Arıtma ve Deniz Deşarjı Tesisi'ni hizmete alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'un da katılacağı "Küçükçekmece Atıksu Ön Arıtma ve Deniz Deşarjı Tesisi"nin açılış töreni 15 Ocak 2004 Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-ve-temiz-bir-istanbul-icin-dev-yatirimlar_8612.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!