Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıldırım Konut ve Kentsel Dönüşümle Gelişiyor

Sürekli kaçak yapılaşmayla gündeme gelen Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde artık Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Projesi rüzgarı esiyor. İlçede halen

Yeni Şafak Gazetesi
Yıldırım Konut ve Kentsel Dönüşümle Gelişiyor

br/> Sürekli kaçak yapılaşmayla gündeme gelen Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde artık Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Projesi rüzgarı esiyor. İlçede halen devam eden 6 proje var. Belediye Başkanı Özgen Keskin, 90 milyon YTL'lik bütçeyle 360 milyon YTL'lik hizmet ürettiklerini belirterek; "Yıldırım'ın geleceğini şekillendirmek için çalışıyoruz" dedi.

Kamuoyuna olaylı kaçak bina yıkımlarıyla gündeme gelen Yıldırım'da artık kentsel dönüşüm ve toplu konut projesi konuşuluyor. Yiğitler, Akçağlayan, Sinandede, Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Yıldırım külliyesi'nde devam eden toplu konut ve kentsel dönüşüm projelerinin sonuncusu ise Beyazıt Mahallesi olarak belirlendi. Özellikle Kartal Sokak'taki meydana gelen asayiş olayları nedeniyle sık sık gündeme gelen Beyazıt Mahallesi'nde artık modern binalar yükselecek. Kenstel dönüşüm projeleri dalında 'Yılın Belediye Başkanı' ödülünü geçtiğimiz aylarda alan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, bugüne kadar tamamlanan ve devam eden bin 801 dairenin Yıldırım'ın moderleşmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.

Başkan Keskin; "Özellikle geri kalmış kenar mahallere yönelik yaptığımız kentsel dönüyüm ve toplu konut projeleri ilçemize renk kattı. Son olarak Beyazıt Mahallesi'nde kenstel dönüşüme başlayacağız. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, kamulaştırma yapıp, bölgeyi modern bir görünüme kazandıracağız. " diye konuştu.

Türkiye'nin 4. 5 kilometre uzunluğundaki en uzun semt pazarı ünvanını elinde bulunduran Teyyareci Mehmet Ali Caddesi'ndeki pazar yerini kaldırarak cadde üzerinde modern görünümlü katlı pazar yerleri açtıklarını anlatan Keskin, 900 pazarcıyı mağdur etmeden konuyu çözüme kavuşturduklarını, trafiğin kapatılmadığını kaydetti. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik hizmet veren Sevgi Market'in hizmete devam ettiğini anlatan Keskin; "Minia Yıldırım'la ziyaretçilerin ilgisini Kaplıkaya'ya çektik. İlçede 17 okul arsası ürettik. Mahalle konaklarını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sayamayacak kadar hizmetlerde bulunmamının yanısıra 'durmak yok, yola devam diyoruz. Bizler bu makakmlarda geçiciyiz. Geleceğin Yıldırım'ı inşa etmek için mücadele veriyoruz" dedi.

Başkan Keskin, mağdur kadınların misafir edildiği Yıldırım Kadın Konuk Evi'nde 3 aylık sürelerle verilen meslen edinme kurslarıyla gidecek yeri olmayan, kalacak bir evi olmayan, sokakta kalmış kadınları iş sahibi yaptıklarını kaydetti. İlçe sınırları içerisinde kimsesiz, gidecek yeri olmayan yaşlısı, genciyle mağdur olan kadınların misafir edildiği Kadın Konuk Evi'nin 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu anlatan Keskin; "Bizler 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' prensibiyle çalışan insanlarız. Erkekler, iş bulup çalışabilirler, ama kadınlardan aynı seyi bekleyemeyiz. Çocuklarıyla zor durumda kalan kadınları meslek sahibi yapıp, işe yerleştiriyoruz. Böylece girdecek yolu olmayan, çaresiz kadınlar çalışarak geçinme şansı yakalıyorlar" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yildirim-konut-ve-kentsel-donusumle-gelisiyor_57201.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!