Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yıldızı ‘Finans’la Parlayacak

Ulaşım kolaylığı ve merkezi konumuyla orta ve üst gelir grubunun yaşam alanı haline gelen Ataşehir’in yıldızı yeni projelerle daha da parlayacak. Bölgedeki finans merkezi ve Fenerbahçe projeleri ile birlikte 2 bin 500 TL olan metrekare fiyatlarının 5 bin TL’ye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Sabah Emlak&Mortgage
Yıldızı ‘Finans’la Parlayacak

br />
Varyap Meridian'da astıştaki konutlar tükenmek üzere, Nisan'da yeni kampanya geliyor

Türkiye’nin ilk yeşil karma projesi Varyap Meridian’de inşaatın satışa çıkan yüzde 45’lik dilimin tamamına yakını satıldı. Nisan’da yeni bir kampanya ile bir miktar konutu daha satışa sunulacak. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılı olan Varyap Meridian’in yüzde 90’ı yeşil alandan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Binalar, ikisi 24 katlı olmak üzere, 60, 45, 41, 34 katlı olmak üzere toplam 6 blokta yükseliyor. Bin 500 konuttun yer alacağı Meridian’de konut sahibi olmak isteyenlere çok geniş bir tercih yelpazesi sunuluyor. 450 farklı daire modeli bulunan projede, stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ile kat bahçeli ve teraslı tasarlanan özel daireler yer alıyor. Başka hiçbir projede olmayan sayıda seçenek sunan Varyap Meridian’de ayrıca, 40 metrekarelik stüdyolardan özel tasarımlı penthouse daire de bulunuyor. Projede ayrıca iş merkezleri, 5 yıldızlı otel ve mağazalarda yer alıyor.

Yüzde 20’si tamamlandı

İnşaatının yüzde 20’lik bölümü tamamlanan bin 500 konutluk projenin satışa çıkan yüzde 45’lik diliminin tamamına yakını satıldı. Varyap, nisanda yeni bir kampanya ile konutlardan bir bölümünü daha satışa sunacak. Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, Varyap Meridian projesinde ilk çıkış metrekare fiyatının 3 bin TL olduğunu hatırlatarak, “Bugün itibarıyla projemiz yüzde 35-40 oranında prim yaptı. Bizim hedefimiz ilk satışa çıkan konut ile son satılan konut arasında yüzde yüz prim oranını yakalamak” diye konuştu. Varlıbaş, her 6 ayda bir yüzde 15 prim kazandıracak şekilde projede fiyatların arttırıldığını ifade etti.

Türkiye’nin ilk ekolojik karma projesi

Varlıbaş, Varyap Meridian’ın davet usulü düzenlenen proje yarışması sonunda seçilen, konsept tasarımı hazırlayan İngiliz kökenli RMJM firması başta olmak üzere yerli ve yabancı danışmanlardan oluşan kalabalık bir tasarım ekibi tarafından dizayn edildiğine dikkat çekiyor. Varlıbaş, Türkiye’de ilk olacak çevreci konut projesinde ortak alanların bir bölümünün rüzgar, güneş gibi doğal kaynaklardan üretilecek enerji ile karşılanacağını ifade ederek, yağmur suları ve gri suların toplanıp arıtıldıktan sonra yeşil alanların sulanmasında kullanılacağını, böylelikle doğanın korunmasına katkı sağlanacağına işaret ediyor.

Güneş panelleri elektrik üretecek

Projeye yeşil bina özelliği ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının da entegre edildiğini belirten Varlıbaş. “Elektrik üretecek olan güneş panelleri ve rüzgar türbinleri ile proje ortak mahal elektrik ihtiyacının bir kısmı karşılanacaktır. Fosil yakıt kullanımını ve karbondioksit salınımını azaltmak için yapılan bu uygulama İstanbul ve Türkiye’ye örnek teşkil edecektir. Ortak mahallere hizmet verecek olan bu sistem ile aidat bedelleri azalacaktır” dedi. Varlıbaş, yeşil bina uygulaması kapsamında kullanılan her su armatürünün su verimliliği sağladığına dikkat çekerek, bu armatürler ile LEED Yeşil Bina Değerlendirme Sistemine göre eş değer bir daireye oranla her daire de yüzde 40 su tasarrufu yapıldığını belirtiyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/yildizi-finansla-parlayacak_76803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!