Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yılmaz Büyükerşen'den Ulus Anıtı Değerlendirmesi

Ulus'taki Atatürk Anıtı’nın sarıya boyanması tartışmasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Ankara’daki soba boyasıyla boyanan heykellere patine yöntemi uygulansaydı heykellerin görünüşü kötü olmazdı" dedi.

Hürriyet Gazetesi
Yılmaz Büyükerşen'den Ulus Anıtı Değerlendirmesi

lus'taki Atatürk Anıtı’nın sarıya boyanması tartışmasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Ankara’daki soba boyasıyla boyanan heykellere patine yöntemi uygulansaydı heykellerin görünüşü kötü olmazdı" dedi.

Büyükerşen, 1962 yılında ünlü heykeltıraş Şadi Çalık tarafından yapılan ve bugün Çalık’ın kızı Siren Çalık tarafından restore edilen Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda incelemelerde bulundu. Bir gazetecinin "Ankara’da Ulus’ta boyanan Atatürk Anıtı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Bronz heykeller ilk döküldüğünde pirinç madeninden kaynaklanan bronz rengini verir. Daha sonra heykeltıraşlar patine (fırçayla eskitme) yöntemiyle heykele istedikleri rengi verirler. Ankara’daki soba boyasıyla boyanan heykellere patine yöntemi uygulansaydı heykellerin görünüşü kötü olmazdı. Biz de kentteki bazı heykellerde gerçek altın yaldız olan varak rengini kullanıyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yilmaz-buyukersenden-ulus-aniti-degerlendirmesi_73471.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!