Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Yılmaz Zenger: “Malzemelerin, Üretim Yöntemlerinin ve Tasarımın Yeniden İrdelenmesi Gerek”

İstanbul için tasarladığı "Heykel Kent Mobilyaları Attached to…" sergisi kapsamında "Tasarım, Malzeme ve Üretim Yöntemleri” başlıklı bir konferans veren Yılmaz Zenger tasarım ve yenilikçilik kavramını tartışmaya açtı. Zenger, Yapı-Endüstri Merkezi’nde 14 Ekim akşamı gerçekleştirilen etkinlikte tasarım, malzeme ve üretim yöntemleri arasındaki

Filiz Yavuz
Yılmaz Zenger: “Malzemelerin, Üretim Yöntemlerinin ve Tasarımın Yeniden İrdelenmesi Gerek”

stanbul için tasarladığı "Heykel Kent Mobilyaları Attached to…" sergisi kapsamında "Tasarım, Malzeme ve Üretim Yöntemleri” başlıklı bir konferans veren Yılmaz Zenger tasarım ve yenilikçilik kavramını tartışmaya açtı.

Zenger, Yapı-Endüstri Merkezi’nde 14 Ekim akşamı gerçekleştirilen etkinlikte tasarım, malzeme ve üretim yöntemleri arasındaki ilişkilere dikkat çekti.

Malzeme ve üretim yönetimlerini, küresel ekonomi ve küresel iklimsel değişim bağlamında ele alan Zenger, küresel ekonominin 150 yılına bir tasarımcı gözüyle ve malzeme penceresinden baktığında, dünyayı yöneten kapitalist güçlerin iki dominant figürünü petrol ve araba endüstrisi olarak gördüğünü söyledi. 

”Hidrojen çağı”

Zenger, “İnsanlık tarihi, kullanılan malzemelere göre dönemlere ayrılmıştır” diyen Stanford Ovshinsky’e referans vererek hızla yaklaşmakta olduğumuz çağın “hidrojen çağı” olacağını belirtti. Hidrojenin gerek sürdürülebilirlik açısından gerekse de kendine yetebilirlik açısından önemli bir malzeme olduğunu ifade eden Zenger, “Hidrojen herkesin, her yerde, kendi başına üretebileceği bir noktaya doğru yaklaşıyor. Ayrıca hidrojenin yanı sıra yenilenebilir enerji yöntemleri de özellikle konut çözümlerinde tasarımcıların desteğini bekliyor. Aslında arabaların kullandığı yakıt enerjisi, toplam enerji üretiminin yaklaşık %15’ine denk gelse de yan etkileri son derece baskın. Sanayi bu enerjinin sadece %10’unu, konutlar ise  %75’ini tüketiyor” dedi.



Alternatif tasarım malzemelerine değinen Zenger sözlerine şöyle devam etti:

“Kendi kendine yeterlilik, sürdürülebilirlik, dünyada sayısız örnekleri uygulanmış sıfır enerji evler, sayıları hızla artan ekolojik olma amaçlı veya iddialı ürünler yeni malzemelere bağımlı.
Ayrıca malzeme ve de enerjiyle ilişkilendirilmiş tasarımlar da, özellikle enerjiyle ilgili hedeflere ulaşılmasını sağlayacak enstrümanların tasarım ve üretimi, yoğun biçimde gündeme gelmek zorunda.” 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yilmaz-zenger-malzemelerin-uretim-yontemlerinin-ve-tasarimin-yeniden-irdelenmesi-gerek_64153.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!