Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yolcu Kapasitesi 5 Milyona Çıkıyor

TAV Havalimanları'nın da içinde yer aldığı konsorsiyum tarafından işletilen Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkaran yeni terminali hizmete başladı.

yapi.com.tr/AA
Yolcu Kapasitesi 5 Milyona Çıkıyor

TAV Havalimanları'nın da içinde yer aldığı konsorsiyum tarafından işletilen Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkaran yeni terminal binası, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Zagreb Havalimanı'nın Türkiye ve Hırvatistan arasındaki iyi ilişkilerin ve iş birliğinin daha da gelişmesine katkı sunacağına inanıyoruz" dedi.

330 milyon euroluk yatırım

Yaklaşık 330 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen Zagreb Havalimanı'nın yeni terminali, 65 bin metrekarelik alana, sekiz yolcu köprüsüne, 30 check-in kontuarına ve bin 100 araçlık bir otoparka sahip. Gelecek dönemde terminal kapasitesinin yıllık 8 milyon yolcuya kadar çıkarılması planlanırken, TAV, Zagreb Havalimanı'nı 2042 yılına kadar işletecek.

TAV Havalimanları'nın projeyi yürüten konsorsiyumda yüzde 15 payı bulunuyor. Konsorsiyum Zagreb Havalimanı'nın işletmesini Aralık 2013'te devralmış, yeni terminal inşaatı ise Mayıs 2014'te başlamıştı. Zagreb Havalimanı 2016'da, bir önceki yıla göre yüzde 7'lik artışla yaklaşık 2,8 milyon yolcuya hizmet verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yolcu-kapasitesi-5-milyona-cikiyor_157451.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!