Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

YTÜ Boşaltılıyor: Ellerinde Tahliye Kararı Yok!

'Cumhurbaşkanlığı ofisi’ne tahsis edilmek istenen Yıldız Kampüsü, dün sabah boşaltılmaya başlandı. Yıldız Savunması’ndan Alıcı, “Ellerinde tahliye kararı yok" dedi.

yapi.com.tr
YTÜ Boşaltılıyor: Ellerinde Tahliye Kararı Yok!

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Yıldız Kampüsü, dün sabah saatlerinde boşaltılmaya başlandı. Erdoğan tarafından iki yıl önce başlatılan tartışma geçen haftalarda yeniden gündeme taşınmış, karara tepki gösteren YTÜ’lü öğrenciler, geniş katılımlı bir forum düzenlemişti.

Tepkiler devam ederken, dün sabah kampüse gelen çok sayıda nakliye kamyonu Çukur Saray ve tarihi Rektörlük binasını boşalttı. Kampüsteki maket atölyesi ve Mediko binasının da boşaltıldığı belirtildi.

Yıldız Kampüsü’nden hareket eden bazı nakliye araçlarının Davutpaşa Kampüsü’ndeki Kimya-Metalurji Fakültesi önüne geldiği ve Rektör’ün aracının da Davutpaşa’da olduğu aktarıldı.

‘Ellerinde tahliye kararı yok’

Birgün Gazetesi'nden Burak Ekici'nin haberine göre, boşaltma kararının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yıldız Savunması’ndan Ekin Can Alıcı, şöyle konuştu:

“Bir süredir rektörlük ve Çukur Saray’ın tadilat gerekçesiyle taşınacağından haberdardık, ama bu biraz apar topar oldu. Rektörlük Genel Sekreteri’ne ‘Elinizde bir tahliye kararı var mı?’ diye sorduk. Kendisi hem foruma geldiğinde hem de birebir görüşmemizde, ellerinde bir tahliye kararı olmadığını söyledi. Ama Rektörlük fiili olarak binaları boşaltmaya başladı. Fiili bir durum yaratmaya çalışıyorlar. Kampüs özelliğini ortadan kaldırıp diğer binalara el koymak gibi bir niyetleri var. Çünkü yönetim kademelerinin tamamı aşındıktan sonra sadece üç tane fakültenin orada kalmasının hiçbir anlamı olmayacak.”

‘Okulun yarısını verelim yarısı kalsın’

Rektörlük ile Cumhurbaşkanlığı arasındaki görüşmelerin devam ettiğini aktaran Alıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün bir görüşme yapıldı tekrar. Söylenen, Cumhurbaşkanlığı ile hâlâ görüşme halindeler. Okulun anlattığı kısmıyla, ‘Okulun yarısını verelim yarısı kalsın’ üzerinden pazarlık ediliyor. Ancak bizim böyle bir tavrımız yok. Burası restore edilecekse edilsin, buna bir itirazım yok. Ancak burası tekrar Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geri verilmek şartıyla boşaltılabilir. Başka bir şekliyle biz bunu bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Bu saldırıya karşı da bir direniş göstereceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ytu-bosaltiliyor-ellerinde-tahliye-karari-yok_158930.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!