Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yunanistan ile Gaz Anlaşması Yakında

Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin doğalgaz konusunda alternatif bir köprü olmasına büyük önem verdiğini belirten BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Bildacı, AB'ni

Dünya



vrupa Birliği'nin Türkiye'nin doğalgaz konusunda alternatif bir köprü olmasına büyük önem verdiğini belirten BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Bildacı, AB'nin Türkiye'nin enerjideki önemini kavradığını söyledi. Bildacı, Avrupa'da birkaç alternatif üzerinde durduklarını, Yunanistan ile çok kısa bir zaman içinde gaz alım-satım sözleşmesi yapmayı beklediklerini kaydetti.
Bildacı, ayrıca Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya'nın da gaz almak için kendileriyle görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bunların uzun vadeli işler olduğunu vurgulayan Bildacı, kredi için AB'ye başvurduklarını ve AB'nin desteğini beklediklerini kaydetti.

DÜNYA Enerji Dergisi'nin kasım sayısına konuşan Bildacı, "Sadece Yunanistan hattı için AB'den 10 milyon Euro destek alıyoruz. Biz bu desteklerle çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Ama bunlar çok uzun soluklu işler. Bizim asıl hedefimiz 2005-2006'lı yıllar" dedi.

Bildacı, "Türkmenistan'a müsamahasız davranılmasına karşın, Azerbaycan'a gösterilen müsamaha ve destek, kardeş ve dost iki cumhuriyet arasında ayrım yapıldığı söylentisine neden oluyor, bu söylenti ve iddialar gerçek mi, dedikodu mu?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: "Bu iddialar gerçek dışı. şah Deniz boru hattının finansmanını kolaylaştırmak için karşı taraf bizden birtakım değişiklikler istedi. Uzun zamandır görüşmeler devam ediyordu. Biz bu görüşmeleri yaptık ve bitirdik. Socar'ın bazı istekleri yerine geldi. Bu arada biz de Şah Denizi gazının tamamının ihraç hakkını aldık. Yani 6.6 bcm'den istediğimiz kadarını Avrupa'ya ihraç edebileceğiz. Anlaşmaların ekleri hazırlandı. Yakın zamanda hem Socar'ın, hem de BOTAŞ'ın yönetim kurulunda görüşülecek, onaylandığı takdirde anlaşma yürürlüğe girecek."

Mısır gazı projesi hakkında görüşlerini açıklayan Bildacı, Mısır antlaşmasının yaptıkları en uygun anlaşmalardan biri olduğunu ifade etti. Bu anlaşmanın paraflanmış vaziyette beklendiğini belirten Bildacı, sözlerine şöyle devam etti: "Mısır olsun, Türkmenistan olsun, bütün bu anlaşmaları gündeme getirebilmek için öncelikle işin Avrupa ayağını tamamlamamız lazım. Ondan sonra ilave gazları getirebiliriz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yunanistan-ile-gaz-anlasmasi-yakinda_2470.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!